Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Εμπόδια Ουρίμπε στην ανθρωπιστική ανταλλαγή

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Χωρίς εγγυήσεις δεν μπορεί να υπάρξει ουδεμία συμφωνία τόνισε ο Ραούλ Ρέγιες, ηγετικό στέλεχος των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) με άρθρο του προς το ANNCOL (ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων, που βρίσκεται στο στόχαστρο του αντιδραστικού καθεστώτος της χώρας). Απαντά έτσι στις προκλήσεις της κυβέρνησης της Κολομβίας μετά την ανακοίνωση των FARC ότι προτίθενται να παραδώσουν τρεις αιχμαλώτους στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

Οι FARC ανακοίνωσαν ότι η Κλάρα Ρόχας - βοηθός της Γαλλοκολομβιανής πολιτικού Ινγκριντ Μπετανκούρ -, ο γιος της Εμανουέλ και η Κονσουέλο Γκονσάλες θα παραδοθούν στον Τσάβες ή αντιπροσώπους του.

Μάλιστα οι δηλώσεις του προέδρου της Κολομβίας, Αλβαρο Ουρίμπε, αποκαλύπτουν ότι όχι μόνο δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε μία πιθανή συμφωνία ανθρωπιστικής ανταλλαγής των αιχμαλώτων με τους 500 κρατούμενους αντάρτες στις κολομβιανές φυλακές, αλλά αντιθέτως έχει πρόθεση με στρατιωτικό τρόπο να «επιλύσει» το ζήτημα...

Κατά τον Ρέγιες η «χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων δε θα μπορούσε να έχει διαφορετική στάση», ενώ τόνισε ότι «η άμεση παραίτηση του Ουρίμπε και της κυβέρνησής του είναι η μόνη εγγύηση για την απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επίτευξη μίας ανθρωπιστικής συμφωνίας, χωρίς αυτή να συνδέεται με τη ζωή των αιχμαλώτων και την επικίνδυνη πολιτική, της διά της βίας και των όπλων απελευθέρωσης».

Τέλος, ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν σε συνέντευξή του εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξή του προς τις πρωτοβουλίες του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ως διαμεσολαβητή για την ανθρωπιστική ανταλλαγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ