Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ομιλία Μπους εφ' όλης της ύλης

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Επιμένει στα περί προόδου στο Ιράκ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους παρότι δήλωσε καθόλου ικανοποιημένος με την... πρόοδο που συντελείται σε πολιτικό επίπεδο στο Ιράκ. Σε ανάλογο μήκος κύματος και για το Αφγανιστάν. Βρίσκει ευκαιρία να επιτεθεί στη Συρία αλλά και στο Κογκρέσο. Και όλα αυτά κατά τη διάρκεια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου «χριστουγεννιάτικο δώρο» προς όλους...

«Υπάρχει κυβέρνηση που λειτουργεί», τόνισε ο Μπους αναφερόμενος στο Ιράκ υπογραμμίζοντας όμως ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι ικανοποιημένη με την πρόοδο στη Βαγδάτη. Παρ' όλα αυτά, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για την «εθνική συμφιλίωση».

«Η υπομονή μου για τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ έχει εξαντληθεί προ πολλού», καλώντας συνάμα τη Συρία να σταματήσει να αναμειγνύεται στο Λίβανο.

Οσο για την υπόθεση σχετικά με τις βιντεοταινίες με ανακρίσεις υπόπτων για τρομοκρατία που κατέστρεψε η CIA, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι θα αναμένει τη λήξη των σχετικών ανακρίσεων, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος δε γνώριζε (;) για την υπόθεση και ότι ενημερώθηκε στις αρχές Δεκέμβρη από τον διευθυντή της CIA Μάικλ Χέιντεν.

Τέλος, ο Μπους έστρεψε τα πυρά του και κατά του Κογκρέσου για το ότι εισήγαγε στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό των 550 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ψήφισε την Τετάρτη χιλιάδες προγράμματα τα οποία αποκάλεσε «σπατάλες». Πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στον αρμόδιο αξιωματούχο να αντιμετωπιστεί αυτή η ευρεία σπατάλη. Ωστόσο, οι πρόεδροι των ΗΠΑ, με πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου από το 1998, δεν έχουν το δικαίωμα βέτο σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Επίσης, την Τετάρτη η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων μετά τη Γερουσία υπερψήφισε πρόσθετα κονδύλια ύψους 70 δισ. δολαρίων για το Ιράκ και το Αφγανιστάν στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό των 550 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι Δημοκρατικοί τελικά υποχώρησαν ατάκτως στο σχέδιο της υπερψήφιση του προϋπολογισμού μόνο σε συνδυασμό με το υποτιθέμενο «πρόγραμμα αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ