Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
«Σύντομα» περισσότερες επιδρομές και εισβολές...

Συνεχείς είναι οι επιδρομές ισραηλινών τανκς στη Γάζα

Associated Press

Συνεχείς είναι οι επιδρομές ισραηλινών τανκς στη Γάζα
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Αεροπορικές επιδρομές και χερσαίες επιχειρήσεις με αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά νεκρούς Παλαιστίνιους (ανάμεσά τους και άμαχοι) και πάνω από 20 τραυματίες (ανάμεσά τους ένας ηχολήπτης του «Ρόιτερ» και ένας φωτογράφος από τηλεοπτικό σταθμό της Χαμάς) ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής ισραηλινής εισβολής στην πόλη της Γάζας. Ομως, η αύξηση της παρούσας έντασης δεν αναμένεται να σταματήσει ούτε γρήγορα, ούτε εύκολα. Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπάρακ επανέλαβε και χτες τις απειλές του πως «πλησιάζει η ώρα» για μείζονος κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις του στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Το πρόσχημα που χρησιμοποίησε για την καταστροφή των παλαιστινιακών εδαφών της Γάζας είναι η συνέχιση της (ως επί το πλείστον αναίμακτης...) εκτόξευσης ρουκετών από Παλαιστίνιους μαχητές σε μεθοριακές ισραηλινές περιοχές επί μέρες.

Στο μεταξύ, ο Ισραηλινός υπουργός Στέγασης Ζέεβ Μπόιμ επιχείρησε χτες να θολώσει τα νερά αναφορικά με τα σχέδια επέκτασης των εβραϊκών εποικισμών στην ανατολική Ιερουσαλήμ (που προκαλούν ακόμη και την αντίδραση του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούτ Αμπάς), δηλώνοντας πως δεν έχει στα σκαριά σχέδιο «εκτεταμένης οικοδόμησης»... αλλά «απλώς εξετάζει την κατασκευή 10.000 διαμερισμάτων»...

Τέλος, Ισραηλινοί αξιωματούχοι απέρριψαν τις προσπάθειες της Ρωσίας για την πραγματοποίηση ειρηνευτικής διάσκεψης κορυφής, λέγοντας ότι επί του παρόντος εστιάζουν στις διμερείς σχέσεις με τους Παλαιστίνιους και δε θα ήθελαν να συρθούν στην ολισθηρή οδό έναρξης διαπραγματεύσεων με τη Συρία και το Λίβανο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ