Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Λουτρό αίματος στην επαρχία Ντιγιάλα

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Στο στόχαστρο, και όχι τυχαία, έχουν μπει πλέον οι μισθοφορικές παραστρατιωτικές ομάδες που έχουν στήσει οι Αμερικανοί και μπορούν κατά αυτόν τον τρόπο να εμφανίζουν για εσωτερικούς λόγους «πρόοδο στο Ιράκ σε ζητήματα ασφαλείας»...

Η «πρόοδος» λοιπόν κόστισε τη ζωή χτες σε 36 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και ένας κατοχικός Αμερικανός στρατιώτης. Συγκεκριμένα, στην επαρχία Ντιγιάλα, 13 Ιρακινοί που ανήκουν σε «πολιτοφυλακές και ενεργούν κατά της Αλ Κάιντα», ένας Αμερικανός στρατιώτης και τέσσερις Ιρακινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση αυτοκτονίας.

Σε άλλες επιθέσεις, πάντα με επίκεντρο την επαρχία Ντιγιάλα, σκοτώθηκαν ακόμη 12, ενώ στην πόλη Αλ - Χασιμίγια, σε ολονύκτιες μάχες με Ιρακινούς στρατιώτες - ενεπλάκησαν και Αμερικανοί στρατιώτες καθώς και σουνίτες πολιτοφύλακες - σκοτώθηκαν 15 Ιρακινοί που κατά τις αρχές είναι «οπαδοί της οργάνωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν». Τέλος, στην πόλη Μπακούμπα ένας Ιρακινός στρατιώτης σκοτώθηκε από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στην άκρη του δρόμου. Την Τετάρτη σε διάφορες επιθέσεις σκοτώθηκαν 57 Ιρακινοί και ακόμη 12 τραυματίστηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ