Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αφιερώματα σε ανθρώπους της Τέχνης

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα ξεχωριστά αφιερώματα σε ανθρώπους της Τέχνης, που με το δικό τους τρόπο συνέβαλαν στο μετερίζι των λαϊκών αγώνων. Το Φεστιβάλ τιμά με ιδιαίτερα αφιερώματα τον Γιάννη Ρίτσο, τον Γιάννη Σκαρίμπα, τον Νίκο Καββαδία και τον Νίκο Ξυλούρη.

Συγκεκριμένα, ως αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, τον ποιητή της ρωμιοσύνης, που όσο ζούσε ποτέ δεν έλειψε από τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση με τίτλο: «Παραμερίζουμε ποιητή για να περάσεις». Η μουσική επιμέλεια του έργου είναι του Στ. Ψαραδάκου και τα κείμενα και η σκηνοθεσία της Λ. Δημητρακοπούλου. Πρόκειται για μια παράσταση που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στην Αθήνα και αλλού και μάγεψε το κοινό. Στο Φεστιβάλ θα παιχτεί την Παρασκευή, στη Λαϊκή Σκηνή.

Επίσης την Παρασκευή, στην Κεντρική Σκηνή, θα παρουσιαστεί το αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη, που κι ο ίδιος είχε τιμήσει με τη συμμετοχή του το Φεστιβάλ και φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατό του. Τα τραγούδια του μεγάλου ερμηνευτή, που συναντήθηκαν και με τους αγώνες του λαϊκού κινήματος κι έγιναν σύμβολο, θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ ο Χ. Γαργανουράκης.

Ενα ξεχωριστό αφιέρωμα στον ανατρεπτικό λογοτέχνη Γιάννη Σκαρίμπα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στη Λαϊκή Σκηνή όσοι επισκεφτούν το Φεστιβάλ το Σάββατο. Πρόκειται για ποιήματα του Γ. Σκαρίμπα, που μελοποιούνται για πρώτη φορά από τον Σαράντη Κασσάρα και, μάλιστα, η πρώτη τους παρουσίαση θα γίνει μέσα από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Στην ερμηνεία των τραγουδιών θα είναι οι: Γ. Θωμόπουλος, Γ. Δαλαμπίρα και Α. Δημητρακοπούλου.

Το συγκρότημα «Αντίθεσις» , αποτελούμενο από νέους αξιόλογους καλλιτέχνες, θα παρουσιάσει επίσης, πέρα από τα δικά του τραγούδια, ένα αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή της θάλασσας, Νίκο Καββαδία, που έχει ετοιμάσει ειδικά για το Φεστιβάλ. Το αφιέρωμα αυτό εντάσσεται στο πρόγραμμα της Παρασκευής, στη Νεανική Σκηνή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ματιές» στο πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων στην Αθήνα (2023-07-15 00:00:00.0)
Τα τραγούδια του Μίκη στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ (2021-09-08 00:00:00.0)
Γνωστοί κι αγαπημένοι καλλιτέχνες στο 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αθήνα (2015-07-19 00:00:00.0)
Μοναδικές στιγμές (2014-09-17 00:00:00.0)
Ο Σεπτέμβρης κυριαρχείται από το Φεστιβάλ (2005-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ