Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
26ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ολα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή

Για τέσσερις μέρες «τραγουδάμε κι αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση», μαζί με τα παιδιά της ΚΝΕ που για άλλη μια χρονιά φέτος στήνουν μια μεγάλη, νεανική γιορτή. Η κορύφωση του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»,στην Αθήνα, ξεκινάει την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη και μέχρι το Σάββατο 23 του μήνα η μεγάλη κόκκινη πολιτεία του Φεστιβάλ θα είναι ανοιχτή για χιλιάδες νέους, νέες και ανθρώπους κάθε ηλικίας στο γνώριμο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια.

Κορυφαία στιγμή για το τετραήμερο των εκδηλώσεων θα είναι η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη, στις 9 το βράδυ. Μια μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη, στις 9.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός.

Δένοντας την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, τις θέσεις της ΚΝΕ στη γλώσσα της νέας γενιάς, με μια ποιοτική πρόταση για τον πολιτισμό, το Φεστιβάλ αναμένεται και φέτος να αποτελέσει ένα μοναδικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός, που θα αγγίξει τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες του. Στόχος της ΚΝΕ μέσα από το 26ο Φεστιβάλ, που πριν την ολοκλήρωσή του έχει κάνει με μεγάλη επιτυχία το γύρο της Ελλάδας, είναι να αγγίξει, να προβληματίσει, να κερδίσει ακόμα πιο πλατιά τμήματα νέων με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, στο δρόμο των αγώνων για τα δικαιώματά τους, στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία, δίκαιη και ανθρώπινη.

Τα νιάτα στα χρόνια και την ψυχή θα πλημμυρίσουν και πάλι την Πανεπιστημιούπολη (στιγμιότυπο από το 25ο Φεστιβάλ)
Τα νιάτα στα χρόνια και την ψυχή θα πλημμυρίσουν και πάλι την Πανεπιστημιούπολη (στιγμιότυπο από το 25ο Φεστιβάλ)
Ολο αυτό το διάστημα οι Οργανώσεις του Λεκανοπεδίου εξορμούν σε κάθε γωνιά της Αθήνας και του Πειραιά, με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα και το εισιτήριο του Φεστιβάλ στο χέρι, υπόσχονται να μη μείνει ούτε ένα νέος που να μη μάθει για το μεγάλο νεανικό γεγονός και θα αξιοποιήσουν γι' αυτή τη δουλιά μέχρι και το τελευταίο λεπτό πριν ανοίξουν οι πόρτες της κόκκινης πολιτείας.

Παράλληλα, οι νέοι της ΚΝΕ είναι αυτοί που στήνουν μόνοι τους όλες τις κατασκευές, τα περίπτερα, τις εξέδρες, χτίζουν μόνοι τους τη μεγάλη πολιτεία. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που κάνει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ να ξεχωρίζει. Χωρίς χορηγούς και σπόνσορες, μόνο με το μεράκι και τον ενθουσιασμό αυτών των παιδιών, οργανώνεται κάθε χρόνο η μεγαλύτερη νεολαιίστικη γιορτή στην Ελλάδα. Οι εργασίες στην Πανεπιστημιούπολη προχωράνε με εντεινόμενους ρυθμούς και ήδη ο χώρος που πριν ήταν απλά κάποια μισο-εγκαταλειμμένα γήπεδα, τώρα έχει καθαριστεί, έχει αλλάξει όψη για να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες του.

Στο φετινό Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν δεκάδες αντιπροσωπείες ξένων Οργανώσεων Νεολαίας και από το χώρο της Διεθνούπολης θα εκφράσουν την έμπρακτη στήριξή τους στη μεγάλη διαδήλωση στην Πράγα ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το Σάββατο 23/9. Τη δική τους συμμετοχή θα έχουν, επίσης, με περίπτερα στο χώρο του Φεστιβάλ, ξένοι εργάτες που δουλεύουν στη χώρα μας, καθώς και θεραπευτικές κοινότητες που δίνουν μάχη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Ενας μεγάλος χώρος θα είναι αφιερωμένος στα δικαιώματα της νεολαίας, με περίπτερα για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τους νέους εργαζόμενους και ανέργους, την κατάρτιση, τους νέους στρατευμένους, την ειρήνη, τον αθλητισμό.

Το δικό τους ξεχωριστό πρόγραμμα θα έχουν ο παιδότοπος, με παραστάσεις Καραγκιόζη, κουκλοθέατρου, κλόουν, με εκθέσεις και θεατρικά παιχνίδια, καθώς και ο κινηματογράφος με καθημερινές προβολές. Θα πραγματοποιηθούν μια σειρά αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων, με πινγκ πονγκ, σκάκι, λαϊκό δρόμο και μπάσκετ. Επίσης, έχει οργανωθεί έκθεση σκίτσου για την Ολυμπιάδα του 2004 και θα υπάρχει οθόνη για την προβολή της Ολυμπιάδας του Σίδνεϊ. Εκεί θα είναι, ακόμα, με τα δικά τους περίπτερα, ο «Ριζοσπάστης», ο «902», οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Τη δική του ιδιαίτερη θέση στο χώρο θα έχει όπως πάντα το βιβλίο, με τη λειτουργία βιβλιοπωλείων και παρουσιάσεις βιβλίων, ενώ θεατρικά δρώμενα θα παρουσιαστούν στο λαϊκό στέκι και σ' άλλους χώρους του Φεστιβάλ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από την άνοιξη σχεδιάζεται η μεγάλη πολιτεία! (2008-08-30 00:00:00.0)
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πανεπιστημιούπολη! (2006-09-13 00:00:00.0)
Χτίζονται οι κόκκινες πολιτείες (2006-09-05 00:00:00.0)
Ακόμα πιο δυναμικά, πιο αισιόδοξα (2001-09-20 00:00:00.0)
Η κόκκινη πολιτεία (1998-09-18 00:00:00.0)
Μαζί στην αντεπίθεση (1997-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ