Πέμπτη 17 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΦΥΣΗΞΕΙ ΕΝΑΣ ΑΕΡΑΣ...

ΠΟΙΑΝΟΥ Η «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»; «Σ' αυτή τη δυσώδη υπόθεση μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να δώσει απαντήσεις. Τα υπονοούμενα, οι καταγγελίες και οι κατηγορίες όταν διατυπώνονται στον αέρα είναι απλώς έπεα πτερόεντα. Οταν γίνονται οι καταγγελίες στη Δικαιοσύνη, δεν εγγράφονται μόνο, έχουν κι επιπτώσεις στους καταγγέλλοντες, αν αποδειχθεί ότι ψεύδονται. Ετσι που έμπλεξε το κουβάρι (...) μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ρίξει το αναγκαίο για τον τόπο φως» (ο Π. Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ»; «Ο βίος και η πολιτεία του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά, στην κορυφή της Ισταμένης Δικαιοσύνης, σπανίως υπήρξε αντικείμενο επαίνων. Η χθεσινή παρέμβασή του για επιτάχυνση των ανακρίσεων σχετικά με το DVD-γκέιτ γεννά την ελπίδα ότι η Δικαιοσύνη, τυφλή ούσα, παραπατάει ενίοτε αλλά τελικώς στέκεται όρθια» (το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ; «Το ΠΑΣΟΚ θα καταγγείλει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για κλήση ενώπιον της Επιτροπής όσων είχαν διατελέσει υπουργοί Πολιτισμού από το 1996 και μετά, ήτοι την Ελ. Παπαζώη, τον Θ. Πάγκαλο και τον Ε. Βενιζέλο (...) το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ειδικά στην περίπτωση του Ε. Βενιζέλου στόχος της κυβέρνησης είναι να ισχυριστεί ότι στη διάρκεια της ολυμπιακής προετοιμασίας της χώρας υπήρξαν αποφάσεις του υπουργείου Πολιτισμού οι οποίες χρήζουν έρευνας. Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει για το νέο γύρο σκανδαλολογίας και επιχείρηση συμψηφισμού» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

ΠΟΣΟ «ΣΥΝΤΟΜΑ»; «Γενικεύεται στην κοινωνία ένα αίσθημα θυμού και απογοήτευσης. Οι πολίτες παρακολουθούν ενεοί τα επεισόδια του πολιτικοεκδοτικού θρίλερ πληροφορούμενοι καθημερινά για επιχειρήσεις συγκάλυψης και ύποπτες συναλλαγές μεταξύ εκτελεστικής και της λεγόμενης τέταρτης εξουσίας (...) ποιο είναι το γενικό συμπέρασμα; Οτι βρίσκεται σε εξέλιξη μια μάχη κλειστών συστημάτων εξουσίας (...) ουδείς εξ όσων με περισσή ευκολία σπέρνει θύελλες το τελευταίο χρονικό διάστημα δε φαίνεται ότι κατανοεί πως όλοι μαζί θα θερίσουμε, σύντομα, καταιγίδες» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ