Πέμπτη 17 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Καταγγέλλει κυβερνητική μεθόδευση συγκάλυψης

Σε μια αποπροσανατολιστική επιχείρηση χειραγώγησης του λαού, με στόχο να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν φορέα της «λύσης» του προβλήματος της «διαφθοράς» επιδίδεται η Χαριλάου Τρικούπη σε μια προσπάθειά της να αξιοποιήσει την υπόθεση Ζαχόπουλου και το συγκεκριμένο σκάνδαλο για να ...επωφεληθεί από τη φθορά της ΝΔ.

Την υποκριτική στάση του ΠΑΣΟΚ να εμφανιστεί ως «δύναμη εξυγίανσης», όπως έπραττε και στο πρόσφατο παρελθόν η σημερινή κυβέρνηση, θέλησε να ενισχύσει χτες και ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε χτες με βουλευτές του κόμματός του ανέφερε ότι «η ΝΔ επιχειρεί να συμψηφίσει την υπόθεση Ζαχόπουλου με μερικά δικά μας μεμονωμένα περιστατικά, αλλά δεν καταλαβαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μέρος του προβλήματος αλλά λύση». Αυτό που επιδιώκει ο Γ. Παπανδρέου είναι να αξιοποιήσει τα σκάνδαλα και τη διαφθορά σε κατεύθυνση που θα ανακόπτει τις διεργασίες ριζοσπαστικοποίησης ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα, προκειμένου η λαϊκή δυσαρέσκεια να «εγκλωβιστεί» ανάμεσα στους εταίρους του δικομματισμού και να την «καρπωθεί» το ΠΑΣΟΚ, για να αναρριχηθεί στην εξουσία.

Εξάλλου, για «απίστευτη κυβερνητική μεθόδευση συγκάλυψης και κουκουλώματος» της υπόθεσης Ζαχόπουλου έκανε λόγο χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο ίδιος, «κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην έρθει η αλήθεια στο φως». Προσπαθούν, σημείωσε, «ενώ είναι μειοψηφία στην επιτροπή, να επιβάλουν τη γνώμη τους και δεν αφήνουν να αποφασίσει η πλειοψηφία της επιτροπής. Η πλειοψηφία που διαμορφώνει άποψη των τεσσάρων κομμάτων, πλην της ΝΔ, και τα οποία, όλα, ζητούν να έρθουν οι αρμόδιοι διατελέσαντες υπουργοί από το 2004 και μετά, για να ελεγχθούν από τους βουλευτές στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, και αντ' αυτού, τι προτείνουν; Προτείνουν μετά τον κ. Λιάπη, άκουσον - άκουσον, να έρθει η κα Παπαζώη, ο κ. Πάγκαλος και ο κ. Βενιζέλος».

Το ΠΑΣΟΚ, επίσης, αποφάσισε στο επόμενο βήμα του να ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Ακριβώς πάνω σ' αυτό το πλαίσιο και οξύνοντας την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, χωρίς φυσικά να θίγεται ο πυρήνας του συστήματος, τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (οι Απ. Κακλαμάνης, Ευάγ. Βενιζέλος και Φ. Πετσάλνικος), με χτεσινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Απ. Σταύρου, ζήτησαν να κληθούν στην Επιτροπή οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Γ. Ανδριανός, Γ. Αγγέλου και Σπ. Κλαδάς.

Την ίδια στιγμή, 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν χτες Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Πολιτισμού, «σχετικά με την υπογραφή Συμβάσεων Συμβούλων Υποστήριξης του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού σε θέματα Γ΄ ΚΠΣ, από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστο Ζαχόπουλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ