Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΟΙ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΠΛΟΙΩΝ
Κερδίζουν έδαφος στη μάχη της Σύμβασης

Κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις με τη συμπαράσταση όλων των μεταλλεργατών του Πειραιά

Ενα μεγάλο ποιοτικό βήμα μπροστά για τον κλάδο των μεταλλεργατών, αποτελεί η μάχη που δίνεται αυτήν την περίοδο για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ειδικότητα των μηχανουργών. Από την περασμένη βδομάδα, σύσσωμοι οι μηχανουργοί, μέσα από συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις, με μπροστάρη το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, έχουν ξεκινήσει απεργιακό αγώνα, ο οποίος από χτες κλιμακώθηκε με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, βάζοντας πλώρη για μια μεγάλη κατάκτηση. Διεκδικούν να ισχύσει και σε αυτούς το 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο στα πλοία και στα μαγαζιά, ωράριο που ισχύει για τους υπόλοιπους μεταλλεργάτες επί χρόνια και να ανέλθει η ειδικότητά τους από την Α2 κατηγορία τεχνιτών στην Α1, όπου συμπεριλαμβάνονται οι ειδικότητες των ηλεκτροσυγκολλητών, λεβητοποιών και άλλες.

Στο πλευρό τους βρίσκονται όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες, παίρνοντας μέρος στην περιφρούρηση της απεργίας στους χώρους δουλιάς, αλλά και τα ξημερώματα στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Ταυτόχρονα, όλοι οι μεταλλεργάτες είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για την οργάνωση κινητοποιήσεων όποιας μορφής αποφασίσει το Συνδικάτο τους.

Αυτή η ταξική αγωνιστική συσπείρωση του κλάδου έχει τσακίσει τις απεργοσπαστικές προσπάθειες της εργοδοσίας, όπως την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν, αξιώνοντας να χαρακτηριστούν οι απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. Η αίτηση απορρίφθηκε από το δικαστήριο κάτω από τη δυναμική παρέμβαση των εργατών.

Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αυτού του αγώνα άρχισαν ήδη να καταγράφονται. Μέχρι χτες το απόγευμα είχαν συμφωνήσει με το Συνδικάτο για την υπογραφή της Σύμβασης πάνω από 10 μηχανουργικές επιχειρήσεις και έπεται συνέχεια.

Με αποφασιστικότητα συνεχίζουν τη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και οι ηλεκτρολόγοι πλοίων. Συσπειρωμένοι στην ταξική Ενωση Ηλεκτρολόγων Πλοίων, σήμερα απεργούν για 24 ώρες, ενώ στις 31 Γενάρη ξεκινούν 48ωρη απεργία. Διεκδικούν 10 ευρώ αύξηση στο μεροκάματο, την επέκταση του 7ωρου - 5ήμερου - 35ωρου, που ισχύει εδώ και χρόνια στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, σε κάθε χώρο δουλιάς, την ανώτερη ασφαλιστική κλάση σε όσους μπαίνουν στην τελευταία 5ετία πριν τη συνταξιοδότηση και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ