Σάββατο 26 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΩΝ
Στριμώχνονται μέρα με τη μέρα οι εργοδότες

Αποφασιστικά, με αισιοδοξία και ενθουσιασμό, συσπειρωμένοι στο ταξικό τους Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, συσπείρωση που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, οι μηχανουργοί συνεχίζουν να δίνουν τον απεργιακό τους αγώνα, με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Τετάρτη για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τους. Με όπλο ακριβώς αυτή την ταξική ενότητα και πάλη και έχοντας στο πλευρό τους ολόκληρο τον κλάδο των μεταλλεργατών και όχι μόνο, έχουν αναγκάσει σε οπισθοχώρηση τους εργοδότες, που αποτελούν και τον πιο σκληρό πυρήνα της εργοδοσίας του κλάδου.

Ηδη μια σειρά επιχειρήσεις έχουν συμφωνήσει με αυτή τη Σύμβαση, της οποίας το πλαίσιο προβλέπει να ισχύσει και σε αυτή την ειδικότητα το 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο (σε πλοία και μαγαζιά), ωράριο που έχουν κατακτήσει οι υπόλοιποι μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης εδώ και χρόνια και να ανέλθει η ειδικότητά τους από την Α2 κατηγορία τεχνιτών στην Α1, όπου συμπεριλαμβάνονται οι ειδικότητες των ηλεκτροσυγκολλητών, λεβητοποιών και άλλες.

Οι στιγμές που καταγράφει αυτός ο αγώνας είναι μοναδικές. Εργάτες, κυρίως νεολαίοι, τους οποίους οι εργοδότες, με τρομοκρατία εκβιασμούς και πατώντας στην απειρία τους, προσπάθησαν να τους μετατρέψουν σε απεργοσπαστικό μηχανισμό, μόλις ήρθαν σε επαφή με το Συνδικάτο εντάχθηκαν στις ομάδες περιφρούρησης. Χτες επιχειρήσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου Σχιστού κάλεσαν αστυνομικές δυνάμεις για να συλλάβουν συνδικαλιστές που περιόδευαν εκείνη τη στιγμή στο χώρο. Ωστόσο, η επιχείρηση έπεσε στο κενό κάτω από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ