Σάββατο 26 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
Καταγγέλλει την αυθαιρεσία της πλειοψηφίας

Να αποσύρει το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) τις ανακοινώσεις του για τις αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης (20/1) και για τη συνάντηση με την υπουργό Απασχόλησης Φ. Πάλλη - Πετραλιά, (22/1), ζητά η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων», η οποία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για κατάφωρη διαστρέβλωση και εσκεμμένη παραποίηση της αλήθειας από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΕΕ και τον πρόεδρό της Δ. Αρμενάκη. Ο τελευταίος, μετά τη συνάντηση με την υπουργό Απασχόλησης, δήλωσε ότι «από πλευράς ΕΣΕΕ μετείχαν το προεδρείο και εκπρόσωποι των παρατάξεων στο ΔΣ».

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» δηλώνει ότι με τη συγκεκριμένη διατύπωση επιχειρείται να εμφανιστούν ίδιες όλες οι παρατάξεις, αλλά «ουδείς εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων" δε συμμετείχε σε αυτή τη συνάντηση», μόνο οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που υποστηρίζονται από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ.

Προσθέτει επίσης, ότι παρότι στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ για τη γενική συνέλευση στις 20 του Γενάρη, απαριθμούνται προτάσεις θετικές για το Ασφαλιστικό, ωστόσο η ΓΣ αποφάσισε: διεύρυνση της επιτροπής της ΕΣΕΕ για το Ασφαλιστικό με εκπροσώπους όλων των παρατάξεων και τεχνοκράτες για τη διαμόρφωση θέσεων λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις που συζητήθηκαν στη ΓΣ. Πραγματοποίηση της συνάντησης με την υπουργό. Να μην εξαγγελθεί απεργία στις 13/2. Προϋποθέσεις συμμετοχής στον κοινωνικό διάλογο η μη αύξηση των ορίων ηλικίας και των εισφορών, κάλυψη των ελλειμμάτων του ΟΑΕΕ, όχι μικρότερη από 0,7% του ΑΕΠ ετήσια χρηματοδότηση.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» τονίζει ότι ο «διάλογος» της κυβέρνησης είναι προσχηματικός και ότι πρότεινε να μη γίνει η συνάντηση στη ΓΣ. Προσθέτει ότι είναι αναγκαία η ανάπτυξη αγώνων και καλεί σε αγωνιστικό «παρών» την Τετάρτη 13 του Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ