Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συγκέντρωση την Πέμπτη για το πρώτο Λιμάνι

Κάλεσμα πλατιάς συσπείρωσης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, για λιμάνι 100% περιουσία του λαού

Συγκέντρωση μεθαύριο Πέμπτη 31 Γενάρη, στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή, διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα που συγκρότησαν μια σειρά σωματείων και παρατάξεων του Πειραιά, με σκοπό το συντονισμένο αγωνιστικό ξεσηκωμό ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πρώτου λιμανιού της χώρας. Την ημέρα της συγκέντρωσης θα απεργούν οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, ενώ την προηγούμενη μέρα, Τετάρτη 30 Γενάρη, απεργούν οι μόνιμοι υπάλληλοι όλων των λιμανιών.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής, αφού αναφέρονται οι οδυνηρές επιπτώσεις που θα έχει σε όλους τους εργαζόμενους η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, τονίζεται ότι παρά τις αρνητικές εξελίξεις «οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της "Αυτόνομης Παρέμβασης", στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, την ΟΜΥΛΕ, την Ενωση Λιμενεργατών, πριν αλλά και τώρα, προσπαθούν να κρατήσουν τον αγώνα των εργαζομένων στα λιμάνια ξεκομμένο από τους εργαζόμενους άλλων κλάδων. Αρνούνται το συντονισμό και την κοινή δράση, για να έχουν ανοιχτό το πεδίο για ελιγμούς και υποχωρήσεις. Η τακτική του "διαλόγου", των υποχωρήσεων, της αποδοχής της λογικής της ανταγωνιστικότητας, της απελευθέρωσης, της εργασιακής ειρήνης που έχουν ακολουθήσει μέχρι σήμερα υπονομεύει τον αγώνα» των εργαζομένων.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση εντείνει τις διαδικασίες της παραχώρησης των ΣΕΜΠΟ. Χτες, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη, στη διάρκεια συνάντησής τους στο μέγαρο Μαξίμου για την πορεία της ιδιωτικοποίησης, ενώ σήμερα στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει για το θέμα των λιμανιών η Κυβερνητική Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ