Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΑμΕΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Δεν πάει άλλο μ' αυτή τη βάρβαρη πολιτική!

Κινητοποιήσεις με αιχμή την ιδιωτικοποίηση της Πρόνοιας, την Παιδεία και την ανεργία προανήγγειλαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι αγωνιστικές δυνάμεις των Ατόμων με αναπηρία

Στιγμιότυπο από προηγούμενη κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ
Στιγμιότυπο από προηγούμενη κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ
Κλιμάκωση των αγώνων τους το επόμενο διάστημα, για να σταματήσουν τώρα οι πληρωμές για θεραπείες, φάρμακα, αναλώσιμα, τεχνικά βοηθήματα και τροφεία για τα σχολεία των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), αλλά και ενάντια στο νέο πραξικόπημα που ετοιμάζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), μέσω του καταστατικού της συνεδρίου, προανήγγειλαν χτες σε συνέντευξη Τύπου η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΚ ΑμΕΑ) και η Επιτροπή Αγώνα Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ.

«Δεν πάει άλλο! Η κατάσταση που βιώνουμε είναι βάρβαρη. Δεν αντέχουμε άλλο οι γονείς να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις θεραπείες που χρειάζονται τα παιδιά μας ή να στερούνται τη φροντίδα που έχουν ανάγκη αν δεν έχουμε να πληρώσουμε», υπογράμμισαν οι γονείς και κηδεμόνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν, 185.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, αφού δεν υπάρχουν δομές για να ενταχθούν, ενώ οι γονείς - καθώς το κράτος μειώνει τις επιχορηγήσεις ειδικών σχολείων - καλούνται να πληρώσουν όλο και ακριβότερα τροφεία. «Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, για να αναλάβει επιτέλους το κράτος τις ευθύνες του. Για να σταματήσουν οι πληρωμές για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υψηλής ποιότητας Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή», τόνισαν οι γονείς που διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 7 Φλεβάρη στη 1 μ.μ. Για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα των γονιών και κηδεμόνων έχει προγραμματιστεί και Πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 24 Φλεβάρη στην Αθήνα.

«Εχουν φέρει τους νέους ανάπηρους στην εξαθλίωση και την απόγνωση με προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία, που ξεπερνάει το 85% στους ικανούς προς εργασία ανάπηρους», τόνισε εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Νέων Αναπήρων.

Οι αγωνιστές ανάπηροι κατήγγειλαν και το νέο πραξικόπημα που ετοιμάζει η ΕΣΑμεΑ, στις καταστατικές αλλαγές που προωθεί στο συνέδριο στις 2 Φλεβάρη, στην προσπάθειά της να χειραγωγήσει παραπέρα τους ανάπηρους, αλλά και για να εξοβελιστεί κάθε πιθανότητα να εκφραστεί η αγωνιστική φωνή των αναπήρων στα όργανα της Συνομοσπονδίας.

Κάλεσαν τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να ακυρώσουν στην πράξη το καταστατικό πραξικόπημα, να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους, να συσπειρωθούν γύρω από το διεκδικητικό πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγωνιστών αναπήρων το ερχόμενο Σάββατο 2 Φλεβάρη, στις 8.30 π.μ. έξω από το ξενοδοχείο ΙΜΠΕΡΙΑΛ που θα πραγματοποιηθεί το καταστατικό συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ