Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΟΙ
Σημαντική κατάκτηση η Σύμβαση που υπέγραψαν

Επέβαλαν με την πάλη τους αυξήσεις μέχρι και 17,2% στο μεροκάματο και 7ωρο - 5ημερο - 35ωρο

Προτάσσοντας το πανίσχυρο όπλο της ταξικής σύγκρουσης, η ειδικότητα των μηχανουργών, συσπειρωμένη στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και έχοντας στο πλευρό της όλους τους μεταλλεργάτες, κατάφερε μετά από πολυήμερο απεργιακό αγώνα, να επιβάλει την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που αποτελεί μία ακόμα μεγάλη κατάκτηση του κλάδου και μετράει για ολόκληρη την εργατική τάξη.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο πιο σκληρός πυρήνας της εργοδοσίας των μεταλλεργατών, η Ενωση Μηχανουργών εργοδοτών Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, στριμωγμένη από το ενιαίο αποφασιστικό μέτωπο των εργατών, ανακοίνωσε ότι αποδέχεται το διεκδικητικό πλαίσιο που πρόβαλαν οι μηχανουργοί.

Ετσι, από την 1η Μάρτη η ειδικότητα των μηχανουργών ανεβαίνει στην Α1 κατηγορία τεχνιτών, από την Α2 που ήταν, γεγονός που σημαίνει ότι τα μεροκάματά τους διαμορφώνονται πλέον στα 90 ευρώ μεικτά από 80 που ήταν, ποσοστό αύξησης 12,5%. Τα μεροκάματα των βοηθών τους διαμορφώνονται στα 75 ευρώ μεικτά από 64 ευρώ, ποσοστό αύξησης 17,2%. Ομως το πιο σημαντικό που κατάκτησαν είναι ότι από την 1η Νοεμβρίου 2008, θα ισχύσει και σε αυτούς το 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο, ωράριο που έχουν κατακτήσει οι υπόλοιπες ειδικότητες πριν από το 1990.

Η διοίκηση του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά μετά από συνεδρίασή της, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού επικύρωσε τη συμφωνία για την υπογραφή αυτής της Συλλογικής Σύμβασης, ενώ με αυτό το θέμα θα συγκληθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα και η γενική συνέλευση της ειδικότητας των μηχανουργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ