Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ
Στο στόχαστρο οι πολιτικοί ένοχοι και τα δεκανίκια τους

Στο πόδι το ταξικό κίνημα για τη συσπείρωση νέων δυνάμεων, την όξυνση της πάλης ενάντια στο κεφάλαιο και τους εκπροσώπους του

Με νέα πείρα και δυνάμεις από την ασίγαστη δράση για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις, για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα που αφορά στη ζωή και τη δουλιά της εργατικής τάξης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κλιμακώνουν τις επόμενες μέρες τη δραστηριότητα και το πλατύ άνοιγμα για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 13 Φλεβάρη.

Με δεδομένη την επιθετικότητα της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα, αλλά και τη στρατηγική σύμπλευση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με τις αξιώσεις των εργοδοτών, το ΠΑΜΕ αναλαμβάνει το καθήκον να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων σε ταξική βάση. Να μαζικοποιήσει και να κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η πρώτη διαπραγματευτική συνάντηση για την οποία έχει οριστεί για αύριο. Οι θέσεις βιομηχάνων και συνδικαλιστικής πλειοψηφίας ταυτίζονται σε στρατηγικά ζητήματα, όπως η παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, οι μαζικές απολύσεις. Ενώ και στο μέτωπο του Ασφαλιστικού η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη σύνταξη του νέου αντιδραστικού νομοσχεδίου, ενώ τις επόμενες μέρες συνεχίζεται ο «κοινωνικός διάλογος» με τους δικηγόρους, τους γιατρούς και τους δημοσιογράφους.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στη Λάρισα, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Συγκεντρώσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί ακόμα σε Κατερίνη (10 π.μ., στην κεντρική πλατεία), Κιλκίς (10.30 π.μ., στην πλατεία Ειρήνης) και Γιαννιτσά (10 π.μ., στην πλατεία ΕΠΟΝ).

Πλατιές συσκέψεις και εξορμήσεις

Χτες το απόγευμα, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που διοργάνωσε η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ στο ΕΚ Πειραιά, αποφασίστηκε να μη μείνει τόπος δουλιάς και εργατογειτονιά που να μη φτάσουν οι θέσεις των ταξικών δυνάμεων. Η απεργιακή συγκέντρωση καθορίστηκε να γίνει στις 10.30 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμα η συμμετοχή στην απεργία με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, που στον Πειραιά προβάλλει και την αναγκαιότητα του συντονισμού των εργαζομένων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, να γίνει θέμα συζήτησης στις διοικήσεις σωματείων, να συγκληθούν όπου είναι δυνατόν γενικές συνελεύσεις, να εκδοθούν ανακοινώσεις συνδυάζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ με τις ειδικότερες διεκδικήσεις του κάθε κλάδου και εργασιακού χώρου.

Αντίστοιχη σύσκεψη έγινες χτες και στη Λάρισα. Σήμερα, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας, σε σύσκεψη καλεί αύριο Τετάρτη, και η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο (Φωκαίας 24, πλ. Ελευθερίας), στις 7 μ.μ.

Στην Αθήνα, τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι παρακάτω ανάμεσα σε άλλες εξορμήσεις: Σήμερα, στο «Πράκτικερ» Ταύρου. Αύριο Τετάρτη 30/1, στο «Πράκτικερ» Ελληνικού. Την Πέμπτη 31/1, σε «Νότος Γκάλερις» και «Λαμπρόπουλο». Την Παρασκευή 1/2 στα «Χόντος Σέντερ» στην Ομόνοια. Το Σάββατο 2/2 στο «Μάκρο» και το «Αττικα». Τη Δευτέρα 4/2 στα καταστήματα σε Ερμού και Ευαγγελιστρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ