Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Είδηση

«Πέφτει η ΝΔ, πέφτει κι άλλο το ΠΑΣΟΚ» (τίτλος στο ΕΘΝΟΣ)

Ανάλυση

«Η κοινωνία που αισθάνεται σήμερα ότι υπο-αντιπροσωπεύεται, βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πολύπλευρη κρίση, η οποία αφορά τόσο την "κρίση του πολιτικού και διοικητικού management" όσο και την "κρίση της ηθικής υπόστασης του πολιτικού συστήματος"» (το κείμενο αποδίδεται στον Ε. Βενιζέλο / ΕΘΝΟΣ).

Πληροφορία

«Ο Ντέηβιντ Μακ Τάγκαρτ (ο πρώην επικεφαλής της Γκρίνπις) απομάκρυνε τους άλλους ιδρυτές για να πάρει τον έλεγχο της οργάνωσης. Ουδείς ρώτησε ποτέ να μάθει πώς ένας επιχειρηματίας που είχε πτωχεύσει, όπως αυτός, κατάφερε όντας επικεφαλής μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης να αποσυρθεί εκατομμυριούχος στην Ιταλία...» (η δήλωση ανήκει στον εκ των ιδρυτών της «Γκρίνπις» Πωλ Ουώτσον / ΤΑ ΝΕΑ).

Σχόλιο

«-- Στην εποχή της έκπτωσης που ζούμε η διανόηση δεν πιστεύετε ότι παραμένει εκνευριστικά σιωπηλή; -- Οχι, εκτονωνόμαστε στις κουβέντες, στο φαΐ μετά τις παραστάσεις... Εκεί τα λέμε (...) -- Ποιος σας δημιουργεί έντονα την επιθυμία να τον χαστουκίσετε; -- Δεν μπορώ να το πω. Είναι από το ΠΑΣΟΚ πάντως...» (ερωτήσεις από τα ΝΕΑ, απαντήσεις από τον Στ. Κραουνάκη).

Οικονομική βάση

«Η προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος μέσα από τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αφενός θα εκτοξεύσει το κόστος κατασκευής των κτιρίων σε μεγάλο ύψος και αφετέρου θα εισάγει την ωμή "επιχειρηματική κουλτούρα" στο χώρο του σχολείου, το οποίο θα λειτουργεί ως γκαράζ, ή καφετέρια προκειμένου να ανταποκριθεί στα λειτουργικά του έξοδα και να έχει κέρδος η ιδιωτική επιχείρηση που το κατασκεύασε» (ο Κ. Θεριανός στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ