Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εργάτρια απέβαλε λόγω κόπωσης...

Τις άθλιες συνθήκες εργασίας με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι εκατομμύρια μετανάστες που παλεύουν για το μεροκάματο, αλλά και την πλήρη απουσία δομών για την υποστήριξη της μητρότητας, έρχεται να επιβεβαιώσει η αποβολή ενός εμβρύου τεσσάρων μηνών από μια μετανάστρια μάνα εργάτρια στην Κρήτη.

Το περασμένο Σάββατο, η νεαρή Ρουμάνα απέβαλε το έμβρυο που κυοφορούσε λόγω υπερκόπωσης. Η νεαρή μητέρα είχε προβλήματα με την εγκυμοσύνη της και σύμφωνα με πληροφορίες ο γυναικολόγος του Νοσοκομείου που την παρακολουθούσε είχε συστήσει ανάπαυση. Η ίδια όμως, λόγω σοβαρών οικονομικών και οικογενειακών προβλημάτων, συνέχιζε να πηγαίνει για μεροκάματο στα χωράφια της περιοχής, για να μπορέσει να βοηθήσει την οικογένειά της.

Η νεαρή γυναίκα απέβαλε στην τουαλέτα του σπιτιού της και λόγω της αιμορραγίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Επιβεβαιώνοντας ότι στον καπιταλισμό δεν έχει βγει στη διατίμηση μόνο η ζωή του εργάτη, αλλά και του παιδιού που ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο, αφού η μητρότητα θεωρείται βαρίδι για τα κέρδη και οι εργαζόμενες - πολύ περισσότερο οι μετανάστριες - είναι παρατημένες στην τύχη τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ