Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ
Μεθοδευμένη απαξίωση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας

Η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, προτάσσοντας την αύξηση των δημόσιων δαπανών και την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού

Η κατάσταση στα νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου και στα Κέντρα Υγείας Ιθάκης και Σάμης έχει γίνει εξαιρετικά τραγική, ενώ μέρα με τη μέρα υποβαθμίζονται οι προσφερόμενες υπηρεσίες Υγείας ως αποτέλεσμα των αδιεξόδων που συσσώρευσαν συστηματικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ.

Η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ επικαλείται και ενυπόγραφη δήλωση - καταγγελία της εκλεγμένης εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου Αριάδνης Μοσχονά, η οποία, μεταξύ των άλλων, καταγγέλλει ότι απειλείται η ίδια η λειτουργία του νοσοκομείου καθώς είναι κενές το 60% των οργανικών θέσεων και ότι λειτουργεί χάρη στη φιλοτιμία των εργαζομένων.

Επίσης, κατάγγειλε ότι ο αναπληρωτής διοικητής Γ. Κουρής -καθώς το νοσοκομείο παραμένει χωρίς διοικητή απ' τις αρχές του Οκτώβρη - καταστρατηγώντας κάθε έννοια υπηρεσιακής επάρκειας, αποφάσισε να αναθέσει σε δόκιμο υπάλληλο τη θέση της προϊσταμένης Διεύθυνσης Διοικητικής Υπηρεσίας, παρότι στο νοσοκομείο υπάρχει παλιότερος υπάλληλος. Μάλιστα, ο αναπληρωτής διοικητής προχώρησε στην υλοποίηση αυτής της απόφασης στις 4.2.2008.

Εκτός απ' τις παραπάνω καταγγελίες, υπογραμμίζει η ΝΕ Κεφαλονίας - Ιθάκης του ΚΚΕ, υπάρχει η μεθοδευμένη απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας με σκοπό την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της. Η μεθόδευση αυτή εκφράζεται με τη συστηματική υποχρηματοδότηση, που θέτει σε υπολειτουργία τα εργαστήρια και τις άλλες υπηρεσίες, με τις εργασιακές σχέσεις «λάστιχο» - προγράμματα ανασφάλιστης εργασίας (Stage), τετράμηνες ή οχτάμηνες συμβάσεις, επικουρικούς γιατρούς και την εκχώρηση τομέων - όπως η καθαριότητα και η φύλαξη - σε ιδιώτες.

Η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών να πάρει ο ίδιος την υπόθεση στα χέρια του, προτάσσοντας την αύξηση των δημοσίων δαπανών και την κάλυψη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Επίσης καλεί όλους εκείνους που έχουν διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές, αλλά προβληματίζονται πάνω στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, να συστρατευτούν στον αγώνα για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική που θα αντιμετωπίζει ριζικά την υγεία σαν μια αποκλειστικά δημόσια υπόθεση, που θα έχουν σε αυτή ισότιμη και καθολική πρόσβαση όλοι οι εργαζόμενοι και οι φιλοξενούμενοι στα νησιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ