Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο Κρεστένων

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν συντονισμένα τον αγώνα τους για να σωθεί το Νοσοκομείο των Κρεστένων και να αναβαθμιστεί, ώστε να παρέχει στο λαό της περιοχής υπηρεσίες πλήρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας - πρόληψης και μερικώς Δευτεροβάθμιας, κατέθεσαν εργατικά σωματεία, φορείς και κάτοικοι της περιοχής σε χτεσινή σύσκεψη - συζήτηση στο Δημαρχείο Σκιλλούντος, που διοργάνωσε η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.

Απ' τη σύσκεψη προέκυψε η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα που αποτελείται από σωματεία εργαζομένων, φορείς και κατοίκους της περιοχής.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο Κοσμάς Αλεξίου, μέλος της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, επισήμανε ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τους κατοίκους της περιοχής να σταματήσει η προγραμματισμένη φθορά του νοσοκομείου. Οπως υπογράμμισε, τα μέτρα που ανακοίνωσε προχτές το υπουργείο Υγείας, πιεσμένο από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, είναι «ασπιρίνες» που δε λύνουν το πρόβλημα. Ουσιαστικά, τα μέτρα (ανάκληση αποσπάσεων κ.ά.) αναβάλλουν απλώς το κλείσιμο, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την αναγκαία αναβάθμισή του και για την πλήρη στελέχωσή του όπως προβλέπει ο οργανισμός του. Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της συνολικότερης εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας όλο και περισσότερο εμπλέκονται στη λειτουργία του νοσοκομείου ιδιώτες (μαγειρεία κ.ά.).

Εξάλλου, για τρίτη μέρα σήμερα θα παραμείνει κλειστό το Δημαρχείο Σκιλλούντος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αθέτηση των υποσχέσεων του υπουργείου Υγείας και την ανεπάρκεια των μέτρων που ανακοίνωσε προχτές. Επίσης θα γίνει και σήμερα από τους κατοίκους της περιοχής συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Πύργου - Κυπαρισσίας στο ύψος της διασταύρωσης με τα Κρέστενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ