Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Στον ντορό της συναίνεσης η πλειοψηφία

Κάλεσμα σε ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική και τους εκπροσώπους της, απηύθυναν οι ταξικές δυνάμεις

Στη γραμμή του «εφικτού» και «ρεαλιστικού», της συναίνεσης και του συμβιβασμού, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, κινήθηκε για ακόμα μια φορά η πλειοψηφία της διοίκησης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), κατά τη διάρκεια του 43ου απολογιστικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού. Η προσήλωσή τους στη λογική του συμβιβασμού αποτυπώθηκε ακόμα και στις υποτιθέμενες διεκδικήσεις τους, όπου, μεταξύ άλλων, ζητούν τη «διατήρηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης» (!), δηλαδή τη σύνταξη στα 65 χρόνια!

Στον αντίποδα στάθηκαν, για ακόμα μια φορά, οι ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Επισιτισμού - Τουρισμού», οι οποίες ξεκαθάρισαν ότι απέναντι σε αυτή την επίθεση οι εργαζόμενοι έχουν έναν μόνο δρόμο, αυτόν της σύγκρουσης με την εργοδοσία και τους συμμάχους της τόσο σε πολιτικό, όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Η σύγκρουση με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι η γραμμή νίκης για όλους τους εργαζόμενους, όπως τόνισαν.

Ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, εκπροσωπώντας το ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι η διέξοδος και η προοπτική για τους εργαζόμενους είναι στη σύγκρουση με την πολιτική που εκπροσωπούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και οι δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οπως είπε, απαιτείται η δυναμική κλιμάκωση των αγώνων, η συσπείρωση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, με αίτημα να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους που απαντούν στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Παπακώστα δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, ο δε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Δριβελέγκας, υπερασπίστηκε τον «νόμο Ρέππα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ