Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Νέες καταγγελίες για καράβια - γαλέρες

Με νέα στοιχεία που καταθέτουν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για τη ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕ ΚΑΛΥΜΝΟΣ, στην οποία ανήκει το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ», αποκαλύπτεται η ασύδοτη δράση των εφοπλιστών με τις πλάτες του ΥΕΝ. Μετά τη διερεύνηση της καταγγελίας των σωματείων από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, αποκαλύφθηκε ότι τα 15 μέλη του πληρώματος δεν έχουν πάρει δώρο Χριστουγέννων, μισθό Γενάρη και δεν τους δίνονται εξοφλητικοί λογαριασμοί. Επίσης, με βάση τη μειωμένη οργανική σύνθεση (στο μηχανοστάσιο) προκύπτει υπερωριακή απασχόληση από το ημερολόγιο Γέφυρας - Μηχανής και το βιβλίο υπερωριών.

Επίσης στις 4 Γενάρη επιχείρησαν να απολύσουν τον Γ΄ Μηχανικό επειδή υπέβαλε μήνυση διεκδικώντας τα δεδουλευμένα του. Με την παρέμβαση των σωματείων η απόλυση του ναυτεργάτη αποτράπηκε. Κατά περίεργο όμως τρόπο η Λιμενική αρχή δέχτηκε να παραμείνει ο συγκεκριμένος ναυτεργάτης εκτός πλοίου ναυτολογημένος, διευκολύνοντας έτσι την εταιρεία να προχωρήσει σε εξώδικη διαμαρτυρία καταγγελίας σύμβασης με τον συγκεκριμένο ναυτεργάτη.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» απαιτούν το ΥΕΝ και οι υπηρεσίες του καθώς και η ναυτιλιακή εταιρεία να εφαρμόσουν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τη νομοθεσία και να αναλάβουν τις ευθύνες τους δίνοντας τέλος στην ασύδοτη δράση των εφοπλιστών. Απαιτούν επίσης να καταβληθεί άμεσα το δώρο Χριστουγέννων, να εξοφληθούν όλα τα μέλη του πληρώματος και να σταματήσει κάθε σκέψη τρομοκρατικής απόλυσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ