Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΟΣΝΙΕ
Πάλη για να εφαρμοστεί η Σύμβαση

Στάση εργασίας χτες και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης

Από την παράσταση διαμαρτυρίας χτες το πρωί
Από την παράσταση διαμαρτυρίας χτες το πρωί
Να κηρυχτεί άμεσα υποχρεωτικά εκτελεστή η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) του 2007 που υπέγραψαν το Μάη του 2007 η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και οι επιχειρηματίες της Ιδιωτικής Υγείας, απαίτησαν χτες οι εργαζόμενοι της Ιδιωτικής Υγείας με 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι ενώ τα υπερκέρδη των επιχειρηματιών του χώρου «χτυπάνε κόκκινο», οι μεγαλοεργοδότες αρνούνται να υλοποιήσουν την περσινή ΣΣΕ, έχοντας τη στήριξη της κυβέρνησης που με διάφορα προσχήματα - όπως ότι επί 8 μήνες συλλέγει στοιχεία - αρνείται να κηρύξει τη ΣΣΕ υποχρεωτικά εκτελεστή. Την ίδια ώρα, οι μεγαλοεργοδότες αυξάνουν την εκμετάλλευση και την καταπίεση των εργαζομένων, απολύουν και εκβιάζουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοι στις μεγάλες επιχειρήσεις Υγείας πήραν τις αυξήσεις του 2007 τον Οκτώβρη, ενώ στην περιφέρεια υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν πάρει την αύξηση.

Στη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας, ορίστηκε συνάντηση της ΟΣΝΙΕ με την ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης τις επόμενες μέρες.

Η ΟΣΝΙΕ καλεί τους εργαζόμενους του χώρου σε αγώνα για την άμεση κήρυξη της περσινής ΣΣΕ ως υποχρεωτικής και υπογραφή νέας ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης για το 2008. Την κατάργηση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα Υγείας και την ένταξη όλων των εργαζομένων σε ένα εθνικό αποκλειστικά δημόσιο και ποιοτικά αναβαθμισμένο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άντρες (50 και 55, αντίστοιχα, για τα ΒΑΕ). Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, σύνταξη 1.120 ευρώ. Καλεί ακόμα σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 13 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ