Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΠ ΑΕ
Καλεί σε απολογία 163 λιμενεργάτες!

Προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται στην παράδοση του ΣΕΜΠΟ

Μια από τις κλήσεις που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι
Μια από τις κλήσεις που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι
Τη μέθοδο της τρομοκρατίας επιστρατεύει ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά ΑΕ (ΟΛΠ ΑΕ) για να ανακόψει τους αγώνες των εργαζομένων, που συνεχίζουν με αποχή από την υπερωριακή απασχόληση και την εργασία τα Σαββατοκύριακα, παλεύοντας να εμποδίσουν την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στις πολυεθνικές που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, εντείνοντας την πορεία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Χτες η Διεύθυνση Φορτοεκφόρτωσης του ΟΛΠ, εξέδωσε «φιρμάνι», καλώντας σε απολογία 163 λιμενεργάτες που δουλεύουν στον τομέα της εκφόρτωσης αυτοκινήτων (καρ τέρμιναλς). Το Πρόσχημα της «κλήσης σε απολογία» είναι, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, ότι η απόδοση των λιμενεργατών έχει μειωθεί. Δηλαδή, ότι δεν εκφορτώνουν 29 αυτοκίνητα στη διάρκεια της βάρδιας, όπως προβλέπει ο Κανονισμός Εργασίας.

Η Διεύθυνση εκτιμά ότι η μειωμένη απόδοση «οφείλεται σε ηθελημένους βραδείς ρυθμούς εργασίας» και απειλώντας ευθέως τους εργαζόμενους αναφέρει: «Η ανωτέρω υπαίτια συμπεριφορά σας συνιστά παράβαση υπηρεσιακού καθήκοντος, δεδομένου ότι αντίκειται τόσο σε υποχρέωση των όρων ατομικής σύμβασης εργασίας σας, αλλά και παγίως κατά το παρελθόν επίπεδα απόδοσης. Συνιστά δε το ειδικότερο πειθαρχικό παράπτωμα της πλημμελούς εκτέλεσης οφειλόμενης υπηρεσίας» που προβλέπει ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού.

«Με τη ρητή επιφύλαξη του ΟΛΠ ΑΕ - συνεχίζει - για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος, καλείσθε σε απολογία» και προειδοποιεί: «Επισημαίνεται ότι ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού προβλέπει ρητώς επαύξηση των ποινών επί υποτροπής». Η απολογία «θα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο σε 15 μέρες» από την επίδοση της κλήσης. Ωστόσο, κανείς από τους εργαζόμενους δεν πήγε να παραλάβει το κατάπτυστο «χαρτί» και προετοιμάζονται για αγωνιστική απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ