Σάββατο 23 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΗ
Ενιαίος αγώνας για Ασφαλιστικό και ιδιωτικοποιήσεις

Κάλεσμα της παράταξης μπροστά στις κινητοποιήσεις που ξεκινούν την Τρίτη

Το πανό του ΠΑΜΕ σε προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ ενάντια στο «μνημόνιο συνεργασίας»
Το πανό του ΠΑΜΕ σε προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ ενάντια στο «μνημόνιο συνεργασίας»
Σε τρίωρη παναττική στάση εργασίας την Τρίτη 26 Φλεβάρη και συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στις 7 π.μ., όπου το ΔΣ της ΔΕΗ θα συνεδριάσει για να ξαναφέρει προς έγκριση τα μνημόνια συνεργασίας με τις εταιρείες RWE και «Χαλυβουργική», προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από 3 έως 6 Μάρτη, για το Ασφαλιστικό.

Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική καρατόμησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και στην πολιτική ιδιωτικοποίησης. Η κυβέρνηση, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συνεργασία», προχωρά στην υλοποίηση της αντιασφαλιστικής πολιτικής και των οδηγιών της ΕΕ που φέρουν τις υπογραφές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μια επίθεση που περιλαμβάνει και την ενοποίηση του κύριου ταμείου ασφάλισης των εργαζομένων στη ΔΕΗ, τον ΟΑΠ.

Για την ιδιωτικοποίηση σημειώνεται ότι η κυβέρνηση και η διοίκηση προωθούν τα σχέδια διάσπασης και πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της ηλεκτρικής ενέργειας, «αξιοποιώντας» τις απανωτές αναστολές των απεργιακών κινητοποιήσεων, τη στήριξη υπό «όρους» της πολιτικής απελευθέρωσης και ιδιωτικοποιήσεων από την πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ (ΣΥΝ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ