Σάββατο 23 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στον εισαγγελέα και στη Βουλή η σοβαρή υπόθεση

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατέθεσαν χτες υπόμνημα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, απαιτώντας να διερευνηθεί το θέμα και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Το ίδιο ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση και το ΚΚΕ

Την άμεση διερεύνηση της σοβαρής υπόθεσης καταγραφής των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των εργαζομένων, που γίνονταν εν αγνοία των συνδιαλεγομένων στο ΤΕΙ Πειραιά, απαίτησαν χτες στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Π. Πούλιο. Το ΠΑΜΕ ζητά να καταλογιστούν τυχόν ευθύνες στους υπεύθυνους και να διασφαλιστούν τα ελάχιστα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των εργαζομένων.

Την καταγραφή των συνδιαλέξεων αποκάλυψαν συνδικαλιστές της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία» στο ΤΕΙ Πειραιά μετά από καταγγελίες των εργαζομένων των οποίων οι συνομιλίες καταγράφηκαν, ενώ μέχρι σήμερα τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα δεν έχουν κάνει τίποτα για την υπόθεση αυτή, βάζοντας ουσιαστικά, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, πλάτη στη συγκάλυψη του θέματος.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, η καταγραφή των συνδιαλέξεων γινόταν μέσω συσκευής που ήταν τοποθετημένη στο γραφείο του προϊσταμένου της τεχνικής υπηρεσίας και κατέγραφε συνομιλίες από τηλέφωνο που βρίσκεται στο φυλάκιο της πύλης του Ιδρύματος. Μαζί με το υπόμνημα, οι συνδικαλιστές που το υπογράφουν, Γιώργος Πέρρος και Χρήστος Κατσώτης, κατέθεσαν και τη συγκεκριμένη τηλεφωνική συσκευή, στην οποία περιέχεται η παράνομη καταγραφή των συνδιαλέξεων των εργαζομένων.

Την υπόθεση φέρνει και στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στο χώρο του ΤΕΙ Πειραιά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην Επίκαιρη Ερώτηση, το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως κατ' επανάληψη έχει καταγγελθεί, συμβαίνουν μια σειρά αντιδημοκρατικών γεγονότων και ενεργειών όπως:

«Διώξεις συνδικαλιστών που εργάζονται σ' αυτό καθώς επίσης και παρακολουθήσεις των εργαζομένων, καθηγητών και φοιτητών με κάμερες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία. Τελευταία, έχουμε και παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και μάλιστα εν αγνοία των επικοινωνούντων με τηλεφωνικό σύστημα που διαθέτει δυνατότητα καταγραφής τους».

Για όλα τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: «Τι μέτρα θα πάρει για τη διασφάλιση των ελάχιστων δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων; Θα προχωρήσει η άμεση διερεύνηση του θέματος καταγραφής των συνομιλιών, η οποία έγινε εν αγνοία των συνδιαλεγόμενων; Θα ξηλωθεί άμεσα κάθε σύστημα που δίνει τη δυνατότητα καταγραφής συνδιαλέξεων; Θα ξηλωθούν άμεσα οι κάμερες παρακολούθησης που υπάρχουν στο ΤΕΙ Πειραιά, εδώ και ενάμιση χρόνο, ακόμα και μέσα σε γραφεία εργαζομένων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ