Κυριακή 2 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Οπλο υπερήχων κατά παιδιών

Οργισμένα αντέδρασαν πριν λίγες μέρες οι κατασκευαστές μιας ...«πρωτοποριακής» συσκευής, που χρησιμοποιεί ήχους υψηλών συχνοτήτων για να διαλύσει ομάδες νεαρών που μαζεύονται έξω από καταστήματα, σχολεία και σιδηροδρομικούς σταθμούς, μαθαίνοντας ότι ο διορισμένος από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, Συνήγορος του Παιδιού στην Αγγλία, ζητά την κατάργηση της συσκευής.

Η συσκευή «Μοσκίτο» (κουνούπι!), που έχει εγκατασταθεί τα δύο τελευταία χρόνια σε 3.500 σημεία σε όλη τη χώρα, εκπέμπει έναν ενοχλητικό υψίσυχνο ήχο (υπέρηχο) που μπορούν να ακούσουν μόνο τα μωρά, τα παιδιά, οι έφηβοι και οι νέοι κάτω των 25 ετών. Ο κυβερνητικός υπάλληλος διαμαρτύρεται επειδή η συσκευή είναι ένα μπάλωμα που δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του και δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ δικαίων και αδίκων.

Το πρόβλημα είναι βεβαίως η λεγόμενη «παραβατική συμπεριφορά» για την κατάπνιξη της οποίας κυβερνήσεις, εταιρείες και ιδιώτες που κυνηγούν το παραδάκι σκαρφίζονται διάφορα μέτρα, μέχρι και τέτοια ρατσιστικού τύπου συστήματα. Δίκαια αναρωτιούνται κάποιοι υπέρμαχοι των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Αγγλία: «Ποια κοινωνία χρησιμοποιεί ένα χαμηλού επιπέδου ηχητικό όπλο ενάντια στα παιδιά της;». Ελα ντε, ποια κοινωνία είναι αυτή; Λέγεται καπιταλισμός και φοβάται ακόμα και τις παρέες των εφήβων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ