Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ομολογίες...

«Πάνω από όλα αυτό που συμφέρει εμάς είναι η λύση (...) Πρέπει να βρούμε λύση, να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα (...) Θα λυθούν τα χέρια της Ελλάδος να επεκταθεί η επιρροή της σε όλη αυτή την περιοχή και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι εκείνο που πραγματικά συμφέρει την Ελλάδα». Τάδε έφη ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Μάνος, για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο άνθρωπος δε λέει άλλο από την αλήθεια. Οτι η Ελλάδα, σήμερα, αποτελεί κρίκο της ιμπεριαλιστικής αλυσίδας και στόχος της πρέπει να είναι η διεύρυνση («επέκταση» είναι η λέξη που χρησιμοποιεί) της επιρροής της, όσο το δυνατόν περισσότερο. Και όταν λέει ότι είναι με αυτό «που πραγματικά συμφέρει την Ελλάδα», εννοεί ότι αυτό είναι «που πραγματικά συμφέρει την άρχουσα τάξη της Ελλάδας».

Και το ερώτημα: Μια κυβέρνηση, που διεκδικεί ισχυρότερο ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, που αξιώνει πρωτεύοντα ρόλο στα Βαλκάνια, θα βρει λύση - στην υπόθεση ονομασίας - σε όφελος των λαών ή σε όφελος των πολυεθνικών; Η απάντηση είναι μάλλον προφανής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ