Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενέργεια που στρέφεται κατά της λαϊκής πάλης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα Γεωργιανών αγωνιστών της Ειρήνης

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, αναφορικά με την απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας Γεωργιανών αγωνιστών της Ειρήνης, σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα αντιπροσωπείας της Επιτροπής Ειρήνης Γεωργίας, η οποία επρόκειτο να συμμετάσχει σε συνάντηση των βαλκανικών κινημάτων ειρήνης που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 2 Μαρτίου. Η ελληνική πρεσβεία αρνήθηκε να εκδώσει βίζα στους Γεωργιανούς αντιιμπεριαλιστές αγωνιστές, με βάση το σύστημα Σένγκεν, γιατί είναι ενάντια στο ΝΑΤΟ.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη γι' αυτήν την προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια και γιατί υποστηρίζει και εφαρμόζει τη συνθήκη Σένγκεν, που στρέφεται κατά της πάλης των λαών. Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε σειρά αντιδραστικών μέτρων που στρέφονται σε βάρος των αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων και αγωνιστών της Γεωργίας, προκειμένου να καμφθεί η αντίστασή τους στα σχέδια ένταξης της χώρας τους στις ιμπεριαλιστικές ευρω-ατλαντικές δομές.

Για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται ότι η πάλη για τις λαϊκές ελευθερίες ταυτίζεται με την ανάπτυξη της κοινής αντιιμπεριαλιστικής δράσης των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ