Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Παίζουν το χαρτί της «ανανέωσης»

Με την ανάδειξη «νέων προσώπων» στους κομματικούς θώκους θα επιχειρήσει το ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξει το εφεύρημα της «ανανέωσής» και της δήθεν «αλλαγής» του, στην πορεία του προς το συνέδριο του Μάρτη και κυρίως μετά από αυτό, με στόχο να «καμουφλάρει» ότι κεντρικός πυρήνας των πολιτικών του θέσεων παραμένει η υπεράσπιση της ταξικής πολιτικής προς όφελος του κεφαλαίου.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, συζητήθηκε η πορεία προς το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Τα μέλη του μίλησαν για τις «ανάγκες του ΠΑΣΟΚ σήμερα» και υποστήριξαν ότι στοχεύουν στη «σύμπηξη μιας ευρύτερης προοδευτικής κοινωνικής συμμαχίας», καθώς και στη διευκόλυνση «εισόδου στην πολιτική» νέων ανθρώπων ηλικίας 25-35 ετών, όπου και εντοπίζεται η πλειοψηφία της «γενιάς των 600 ευρώ»... Χρησιμοποιώντας παρόμοια φρασεολογία με το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα για μια δήθεν «προοδευτική» και «ανανεωτική στροφή» του, την ίδια στιγμή που στα κείμενα και στις επίσημες τοποθετήσεις των στελεχών του κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου συνεχίζει να στηρίζει: Την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στις εργασιακές σχέσεις, στην Κοινωνική Ασφάλιση, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας.

Παράλληλα στην εισήγηση που κατέθεσε η Επιτροπή Καταστατικού μεταξύ άλλων προτείνει «συμμετοχή της νεολαίας, κάτω των 35 ετών, σε όλα τα συλλογικά όργανα του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 15%». Σε ό,τι αφορά το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη διατήρηση του μεικτού του χαρακτήρα με 150 αιρετά και 149 θεσμικά μέλη, ενώ έκανε πρόταση για τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο θα είναι μικρότερο, 11-15 άτομα, ενώ σε αυτό θα συμμετέχει και ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Επίσης πρότεινε το Εθνικό Συμβούλιο να εκλέγει το γραμματέα του, το Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ δε θα αλλάξει η διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Οι συγκεκριμένες προτάσεις θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει το συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ