Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Διεργασίες για τη νέα κυβέρνηση

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Εν αναμονή της ανακοίνωσης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ζει η Κύπρος, μετά τις εκλογές της Κυριακής, που ανέδειξαν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια. Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του νέου Προέδρου, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, που θα ανακοινωθεί μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, θα περνά μήνυμα ενότητας, με προσωπικότητες από όλους τους χώρους, που θα έχουν πρωταρχικό και κοινό στόχο την επίλυση του εθνικού ζητήματος της τουρκικής κατοχής.

Η επίσημη τελετή της εγκατάστασης του Δ. Χριστόφια στην προεδρεία, πραγματοποιείται σήμερα, στις 4μμ. Ο νέος Πρόεδρος θα δηλώσει πίστη και σεβασμό στο Σύνταγμα και στους νόμους της Δημοκρατίας, στη διατήρηση της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεδομένης της μεγάλης συζήτησης που γίνεται για την κατανομή των υπουργείων και τις δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΚΟ, Μάριου Καρογιάν, ότι η συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση θα αποτελέσει εγγύηση της πολιτικής της, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, διέλυσε τις φήμες περί κηδεμονίας του κυβερνητικού έργου και του ρόλου του Προέδρου, τονίζοντας ότι «ο Δημήτρης Χριστόφιας δε θα είναι κάτω από την κηδεμονία κανενός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ