Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ - ΠΣΟ
Καταγγέλλουν άρνηση βίζας σε αγωνίστριες από τη Γεωργία

Σαν αιτιολογία αναφέρεται η αντίθεση στο ΝΑΤΟ(!) της οργάνωσης όπου ανήκουν

Την απαράδεκτη στάση της ελληνικής πρεσβείας στη Γεωργία και προσωπικά του πρέσβη Γ. Χατζημιχελάκη, για την άρνηση έκδοσης βίζας στις προσκεκλημένες της ΕΕΔΥΕ Kapanadze Lia και Manjavidze Eteri, αγωνίστριες από την Επιτροπή Ειρήνης Γεωργίας, οι οποίες επρόκειτο να πάρουν μέρος στη Συνάντηση των Βαλκανικών Κινημάτων Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη, κατήγγειλαν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΟ).

Συγκεκριμένα, την τελευταία στιγμή, ανακοινώθηκε ότι η αίτηση των συναγωνιστριών απορρίφθηκε από το σύστημα Σέγκεν, με το αιτιολογικό ότι η οργάνωσή τους είναι ενάντια στο ΝΑΤΟ. Από την απόρριψη αυτή, σημειώνουν ΕΕΔΥΕ και ΠΣΟ, αναδεικνύονται οι σοβαρές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στους υπερεθνικούς ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς (ΝΑΤΟ, ΕΕ).

Οι συνδιοργανωτές ΕΕΔΥΕ και ΠΣΟ κατήγγειλαν, ακόμα, την ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στις εργασίες της Συνάντησης. Συγκεκριμένα, το τουρκικό προξενείο ζήτησε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πληροφορίες σχετικά με την τουρκική συμμετοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ