Τετάρτη 19 Μάρτη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για το κέρδος

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο χτυπάει η διοίκηση της ΔΕΗ, που μέσα στο Σαββατοκύριακο απευθύνθηκε στο «υψηλό αίσθημα ευθύνης» που διακρίνει τους εργαζόμενους και τους ζήτησε να συμβάλλουν στην «εξομάλυνση της ηλεκτροδότησης της χώρας».

Η ίδια διοίκηση που τους έσυρε στα δικαστήρια, λίγες ώρες αφότου ζητούσε την κατανόησή τους με επιστολές του προέδρου και των γενικών διευθυντών της.

Η ίδια διοίκηση που δηλώνει ότι κατανοεί το ασφαλιστικό τους πρόβλημα, αλλά αμέσως σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της, καθώς ζητά να μπουν «τα κεφάλια μέσα».

Η διοίκηση της ΔΕΗ ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τα λεφτά που χάνει και καλό είναι να το δηλώσει εξαρχής και στη βάση αυτή να κάνει τις παρεμβάσεις της.

Το κοινωνικό σύνολο ουδόλως την ενδιαφέρει, αφού δεν είχε κανένα πρόβλημα να του επιβάλλει ανατιμήσεις στα τιμολόγια ύψους 21% μέσα σε λίγους μήνες - και μάλιστα αξίωνε ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις - ενώ έπεται συνέχεια.

Αλλά ούτε η χώρα την ενδιαφέρει, καθώς εμμέσως δηλώνει πρόθυμη να «διαχυθεί» επιχειρηματικά μέσα σε ξένους ενεργειακούς κολοσσούς που θα αποφέρουν μεγαλύτερα κέρδη στους μετόχους της εταιρείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ