Κυριακή 30 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρειάζεται οργάνωση κόντρα στο κεφάλαιο

Χιλιάδες νέοι εργάτες πορεύτηκαν με τα πανό του ΠΑΜΕ στην απεργία της 19ης του Μάρτη, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα να μεγαλώσει η συσπείρωση στο μέτωπο της αντίστασης και της ταξικής διεκδίκησης
Χιλιάδες νέοι εργάτες πορεύτηκαν με τα πανό του ΠΑΜΕ στην απεργία της 19ης του Μάρτη, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα να μεγαλώσει η συσπείρωση στο μέτωπο της αντίστασης και της ταξικής διεκδίκησης
«Η γενιά μου δε θα προλάβει να πάρει σύνταξη». Ο Μάκης, 30χρονος εμποροϋπάλληλος, περιγράφει το μέλλον που έχουν ήδη δρομολογήσει για τη νεολαία οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. «Θα τ' ανεβάσουν κι άλλο τα όρια ηλικίας. Επειτα, και ο εργαζόμενος δε θ' αντέξει, και τα ταμεία δε θ' αντέξουν...». Η πολιτική που τζογάρει τα αποθεματικά στο Χρηματιστήριο, προκαλεί προβλήματα στην καταβολή συντάξεων και παροχών «και στους ήδη συνταξιούχους» (π.χ. ΟΑΕΕ).

Οι υποτιθέμενες αυξήσεις που έσπευσε να υπογράψει η ΓΣΕΕ, «εξανεμίζονται πριν καλά τα πάρουμε. Βλέπουμε κι ανθρώπους που περνούν απ' τη ΓΣΕΕ και μετά γίνονται υπουργοί, αυτοί δεν καταλαβαίνουν τις ανάγκες των εργαζομένων», σημειώνει ο Μάκης.

«Για τους μεγαλέμπορους διαβάζω ότι αυξάνουν συνέχεια τα κέρδη τους, κι οι νέοι δεν μπορούν καν ν' ανοίξουν δικό τους σπίτι. Με αυτούς τους μισθούς δεν μπορείς να μείνεις μόνος σου, να κάνεις οικογένεια... Ακόμα κι ένα βράδυ άμα βγεις με την κοπέλα σου, θες 30 ευρώ... Πολλοί νέοι είναι ανασφάλιστοι, σε δουλειές είτε κύριες, είτε δεύτερες. Είναι δύσκολο να βρεις δουλειά, ακόμα και για παιδιά με πτυχία. Βρίσκουν με ελαστικό ωράριο, με 4ωρα, ευκαιριακά, για να καλύψουν τις ανάγκες τους προσωρινά... Κι όσο περνάνε τα χρόνια, τα πράγματα δυσκολεύουν». Αν και, τα πράγματα θα έπρεπε να βελτιώνονται, αφού ο πλούτος που παράγεται μεγαλώνει. Αλλά, καταλήγει στις τσέπες λίγων.

«Πρέπει κι εμείς όμως να διεκδικήσουμε» προσθέτει και, με βάση την πείρα από τη δράση του ταξικού συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, επισημαίνει ότι το ΠΑΜΕ διαφέρει από τις άλλες δυνάμεις, «βρίσκεται στο πλευρό του εργαζόμενου». Αλλά τα περισσότερα ΜΜΕ το αποκλείουν. «Χρειάζεται οργάνωση...», καταλήγει ο νεολαίος εργαζόμενος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ