Κυριακή 30 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαζί να αλλάξουμε ριζικά την κατάσταση

«Κάνετε την επιλογή σας. Το βάρβαρο, βαθιά άδικο και αδίστακτο, μπροστά σε κάθε έγκλημα κατά του λαού, σύστημα δε μετασχηματίζεται σε ανθρώπινο. Τα κόμματα που το στηρίζουν ή διακηρύσσουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν προς όφελος του λαού ψεύδονται, δεν αλλάζουν. Αλλάξτε εσείς και μαζί να αλλάξουμε ριζικά την κατάσταση». Είναι το κάλεσμα που απευθύνει η ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, που δημοσιεύεται σήμερα ένθετη στον «Ρ» προς κάθε άνθρωπο του μόχθου, εργάτη του χεριού και του πνεύματος, στους ανέργους και τους νέους, στις γυναίκες και τους συνταξιούχους.

Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα οργάνωσης του αγώνα και ανάπτυξης ενός ισχυρού κινήματος ενάντια στην πλουτοκρατία, τους πολιτικούς της εκπροσώπους και τα στηρίγματά τους. Δηλώνοντας συγχρόνως ότι στην κατεύθυνση αυτή το ΚΚΕ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Η ανάγκη ανασύνταξης του κινήματος και όξυνσης της πάλης του αναδεικνύεται σε επιτακτικά αναγκαία από τις ίδιες τις εξελίξεις - τις οποίες η ΚΕ του ΚΚΕ αναλύει στην ανακοίνωσή της, όπως και τη στάση και το ρόλο των άλλων πολιτικών δυνάμεων απέναντι σ' αυτές - από τα σενάρια αναμόρφωσης και αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού που προωθεί η πλουτοκρατία, με σκοπό να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους, να ανακόψουν τη ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών δυνάμεων, για να περάσουν νέα, ακόμα χειρότερα, αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα. Προάγγελος, εξάλλου, της κλιμάκωσης της επίθεσης στα δικαιώματα του λαού είναι και η συντονισμένη επίθεση στο ΚΚΕ, αλλά και η αντικομμουνιστική σταυροφορία σε επίπεδο ΕΕ.

Στην ανακοίνωσή της, η ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι ο λαός έχει πλέον την πείρα, μπορεί και πρέπει να βγάλει ουσιαστικά πολιτικά συμπεράσματα. Να κατανοήσει αυτό που το ΚΚΕ τονίζει, ότι προϋπόθεση για την ικανοποίηση των πόθων του είναι μια νέα, ισχυρή λαϊκή ενότητα, που με τη δύναμη και το σωστό προσανατολισμό του αγώνα θα υποχρεώσει τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους σε κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής σε παραχωρήσεις προς όφελος των εργαζομένων, θα συγκρουστεί με τις αντιλαϊκές επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Θα ανατρέπει σχέδια, θα ανοίγει βήμα το βήμα το δρόμο για να κατακτήσουν η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της την εξουσία, για το δικό τους συμφέρον. Ανατροπή και αλλαγή σε επίπεδο εξουσίας σημαίνει αλλαγή τάξης και όχι εναλλαγή κομμάτων της διαχείρισης.

Οπως σημειώνει «με ένα ισχυρό ΚΚΕ, με ισχυρή ΚΝΕ και με ένα αναγεννημένο και καλά οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, καμιά δύναμη δεν μπορεί να ανακόψει το δρόμο για νέες κατακτήσεις, για ανατροπές, για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ