Κυριακή 30 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θα επαναδραστηριοποιηθεί το ΠΙΚΠΑ;

Το αδιέξοδο της εκχώρησης των υπηρεσιών Πρόνοιας στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αναγνώρισε εμμέσως, πλην σαφώς, την περασμένη Πέμπτη ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

«Προκηρύξαμε, είπε σε συνέντευξη Τύπου, δράσεις μέσα από το κοινοτικό ταμείο προσφύγων, που προσέτρεξαν ιδιωτικοί φορείς είτε για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες, είτε για την υποδοχή των ανηλίκων μεταναστών, όπως πρόσφατα στην Πάτρα... Επί χρόνια δίνουμε αυτές τις υπηρεσίες σε Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, χωρίς όμως κανέναν έλεγχο των παρεχομένων υπηρεσιών».

Αν υπήρχε το ΠΙΚΠΑ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτά τα παιδιά, παρατήρησε η στήλη. «Το ανοίγουμε και αυτό το θέμα, είπε ο Γ. Κωνσταντόπουλος. Τέσσερα χρόνια μετά την κατάργησή του βλέπουμε την ανάγκη του ΠΙΚΠΑ, για να καλύψει τις νέες κοινωνικές ανάγκες της πατρίδας μας. Η υπηρεσία του αυτή τη στιγμή είναι αδρανής, αλλά δεν πουλήθηκε ούτε ένα ευρώ απ' την τεράστια περιουσία του. Εχουμε σήμερα καραβιές ολόκληρες από προσφυγόπουλα, ανήλικα παιδιά που δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, γιατί δεν υπάρχουν οι δομές του ΠΙΚΠΑ που τις έχουμε τόσο ανάγκη... Και με δεδομένο ότι η υπηρεσία του ΠΙΚΠΑ υπάρχει, όπως υπάρχει και η πολιτική βούληση, το ΠΙΚΠΑ θα επαναδραστηριοποιηθεί».

Το ΠΙΚΠΑ το διέλυσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Και βέβαια η ανακοίνωση του υφυπουργού περί επαναδραστηριοποίησης ακούγεται μεν καλά, αλλά η συνολική πολιτική της κυβέρνησης σε άλλη κατεύθυνση - στην ίδια με εκείνη του ΠΑΣΟΚ- κινείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ