Κυριακή 30 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι θέσεις του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα αναλαμβάνει την ευθύνη μιας πλατιάς συζήτησης μέσα στους εργαζόμενους για τα προβλήματα της Ασφάλισης και Υγείας, πρωτοστατώντας στην ανάπτυξη μαζικής - μαχητικής δράσης σε κάθε γειτονιά, σε κάθε μονάδα Υγείας, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Το ταξικό κίνημα αντιπαλεύει τις διακρίσεις, τις ανισότητες στον τομέα της Υγείας και παλεύει για ισότιμες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλους.

Η ανάγκη πρόληψης και προστασίας της υγείας των εργαζομένων απαιτεί την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου - δωρεάν συστήματος Υγείας - Πρόνοιας που θα ενσωματώσει και τις υπηρεσίες Υγείας που παρέχουν σήμερα τα ασφαλιστικά ταμεία και θα έχει θεμέλιο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και βασικό προσανατολισμό την πρόληψη.

  • Αυτό το στόχο επιβάλλεται να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι απαιτώντας να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, να καταργηθεί κάθε είδους πληρωμή των εργαζόμενων.
  • Να χρηματοδοτείται το σύστημα Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις επιχειρήσεις.
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, να καλυφθούν οι ανάγκες με γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα νοσοκομεία, σε όλες τις μονάδες Υγείας, να εξοπλιστούν με τα αναγκαία τεχνολογικά μέσα. Να στελεχωθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και να δημιουργηθούν νέες. Να αναπτυχθεί το ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα με ειδική φροντίδα στις νησιώτικες - παραμεθόριες περιοχές.

Το ταξικό κίνημα επιμένει στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με κύριο βάρος στην πρόληψη και στη σύνδεση με το χώρο δουλειάς και κατοικίας, το σχολείο, την οικογένεια κ.ά.

Η βάση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) που συγκεντρώνει όλες τις σύγχρονες υποδομές, όλες τις ιατρικές και άλλες ειδικότητες.

  • Διαμορφώνει, υλοποιεί προγράμματα πρόληψης και προστασίας της υγείας των εργαζόμενων.
  • Συνδέεται με τα νοσοκομεία, με το ΕΚΑΒ, με όλα τα επίπεδα του συστήματος Υγείας.
  • Ο οικογενειακός γιατρός αποτελεί βασικό στοιχείο στη σύνδεση του ΚΥ με την οικογένεια.
  • Το ΚΥ με το γιατρό εργασίας και τον τεχνικό ασφάλειας, συνδέεται με όλους τους εργασιακούς χώρους των περιοχών ευθύνης του ή δημιουργεί παράρτημα σε μεγάλους εργασιακούς χώρους.

Αυτή η πρόταση υπηρετεί τις ανάγκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών και μπορεί με τη συμβολή όλων μας να γίνει στόχος μαζικής, μαχητικής πάλης του συνόλου των λαϊκών δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ