Σάββατο 29 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε πλήρη σύγχυση...

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε σύγχυση. Επειδή έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα απέναντι στους εργαζόμενους, ψάχνει άλλοθι, για να επιτεθεί στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ. Ετσι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης, στην ομιλία του στη Βουλή, προσπάθησε να απαντήσει σε όσα πολύ συγκεκριμένα είχε αναφέρει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής τους Κόμματος Γ. Μαυρίκος. Είπε ο Γ. Δραγασάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στο προεδρείο της ΓΣΕΕ όπως και το ΚΚΕ συμμετέχει στο αστικό Κοινοβούλιο».

Αυτή ήταν «απάντηση» στα όσα είχε πει στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ. Εμείς από τα πρακτικά της Βουλής αντιγράφουμε τρία σημεία από την τοποθέτηση του Γ. Μαυρίκου: «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προφανώς ανησυχεί όταν διαπιστώνει ότι οι μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές, επιχειρηματίες ιδιοκτήτες των ΜΜΕ έχουν κάνει για τους δικούς τους λόγους επιλογή και προβάλλουν και στηρίζουν τον ΣΥΝ», είπε και σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στην ομιλία του Π. Λαφαζάνη, σημείωσε: «Λίγο πριν ακούσαμε τον ομιλητή του ΣΥΝ να "κατακεραυνώνει" τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που συμφώνησε με τον ΣΕΒ η ΓΣΕΕ. Πρέπει όμως να σας θυμίσουμε ότι τα ίδια πανό κρατούσατε προχθές στην απεργία, ότι τα ίδια προεδρεία στηρίζετε με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, στα ίδια ψηφοδέλτια κατεβαίνετε σε πολλές Ομοσπονδίες και σωματεία, με μοναδικό στόχο να χτυπήσετε τους κομμουνιστές και το ΠΑΜΕ».

Αναφερόμενος τέλος στο Σκοπιανό, ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε: «Ο ελληνικός λαός να θυμηθεί, να κρίνει και να ξανακρίνει τις πολιτικές δυνάμεις για τη στάση τους το 1992, όταν και οι τρεις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, τρέξατε κάτω από τα ράσα των παπάδων και του εθνικισμού και μονάχα το ΚΚΕ εναντιώθηκε σε εκείνη την πολιτική και οι αναλύσεις του είχαν και υπευθυνότητα και διορατικότητα». Ετσι έχουν τα πρακτικά. Αν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρει απάντηση, να μας την πει και εμάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ