Σάββατο 29 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Αντεργατικός πέλεκυς για 70 υπαλλήλους

Στο δρόμο και απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη πετάγονται 70 εργαζόμενοι του Δήμου Περάματος, ενώ ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου απαντάει με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που ξεκινούν με συγκέντρωση τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί, στο υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης του δήμου, η οποία έχει κλείσει.

Οι προσλήψεις των εργαζομένων στο δήμο δεν εγκρίθηκαν από τους επιτρόπους και την Περιφέρεια, με αποτέλεσμα να βρίσκονται υπό απόλυση. Με απαίτηση του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου, χτες το μεσημέρι έγινε συζήτηση για το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο δήμο αλωνίζουν οι εργασιακές σχέσεις με stage, με δήθεν «εθελοντές» (απλήρωτη εργασία, με δίμηνες συμβάσεις).

Μιλώντας ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Περάματος, εκπρόσωπος του αγωνιστικού συνδυασμού «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», Γιάννης Πατσιλινάκος, υπογράμμισε ότι «το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό» και κάλεσε σε οργάνωση των αγώνων «για να επιβάλουμε λύση». Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ρούλα Καλογερόγιαννη ξεκαθάρισε ότι αυτό που διεκδικεί ο Σύλλογος με τους αγώνες του είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ