Σάββατο 29 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Γενικεύονται οι κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα

Δυναμική απάντηση στις απειλές που επιστράτευσε η διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν» προκειμένου να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους για δεδουλευμένες εφημερίες, έδωσαν οι ειδικευμένοι γιατροί του νοσοκομείου, που συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας. Χτες, μέρα γενικής εφημερίας, η διοίκηση του νοσοκομείου κάλεσε τους διευθυντές των τμημάτων με την αιτιολογία ότι φροντίζει για την ασφαλή λειτουργία της εφημερίας, αλλά στη συνάντηση ακούστηκαν - όπως καταγγέλθηκε - εκφράσεις του τύπου «να τους επιστρατεύσετε», «μαζέψτε τους» και «θα κληθεί εισαγγελέας»!

Αντιδρώντας στις απειλές η 5μελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου συγκάλεσε γενική συνέλευση των γιατρών όπου καταδικάστηκαν οι μεθοδεύσεις της διοίκησης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον υποδιοικητή του νοσοκομείου Νίκο Κεφαλά από αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ. Από τη «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ηλίας Σιώρας και η Αθανασία Τζιόκα, μέλος της 5μελούς Επιτροπής του «Αττικόν». Ο υποδιοικητής αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει.

Κάλπικες υποσχέσεις για τη διευθέτηση των πληρωμών έδωσε χτες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας, ενώ επίσχεση εργασίας πραγματοποιήθηκε χτες στο «Λοιμωδών» και στο «Γεώργιος Γεννηματάς». Η κινητοποίηση επεκτείνεται από Δευτέρα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Σε επίσχεση προχώρησαν και οι γιατροί του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χαλκίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ