Σάββατο 29 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να απορριφθεί συνολικά η ιδιωτικοποίηση

Σχετικά με την απεργία των εργαζόμενων στον ΟΤΕ και τη δικαστική απόφαση με την οποία αυτή κρίθηκε παράνομη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ. Είναι μια απόφαση τρομοκρατική που υπαγορεύεται από τα συμφέροντα των μετόχων του ΟΤΕ και την πολιτική της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ πρέπει να απαντήσουν με συσπείρωση και κλιμάκωση της πάλης.

Το ΚΚΕ τους καλεί να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους. Τώρα γνωρίζουν πόσο μεγάλα ψέματα ήταν οι ισχυρισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι η ιδιωτικοποίηση δε θα θίξει τα εργατικά δικαιώματα. Να απεγκλωβιστούν από τα επικίνδυνα ιδεολογήματα που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου", οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που τα εκφράζουν. Να μη διαλέξουν μορφή και τρόπο ολοκλήρωσης της ιδιωτικοποίησης, αλλά να την απορρίψουν συνολικά. Να διεκδικήσουν, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο φορέα τηλεπικοινωνιών. Κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής, ελαστικής εργασίας, σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους με σύγχρονα δικαιώματα. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ