Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Μαζί με τις ταξικές δυνάμεις

Το δρόμο ώστε οι θαλάσσιες μεταφορές, η ναυπηγική βιομηχανία να αξιοποιηθούν για τη λαϊκή ευημερία και όχι για το κέρδος του κεφαλαίου, έδειξε χτες στους φοιτητές του Ναυτιλιακού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Ο Γιώργος Τούσσας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, έδειξε τη μεγάλη κοινωνική αδικία. Οτι τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, οι ναυτεργάτες, και δικαιωματικά τους ανήκει, τον καρπώνονται οι πλουτοκράτες, ισχυρός πυρήνας των οποίων είναι οι εφοπλιστές. Απέδειξε, δε, ότι όσο αυξάνονται τα κέρδη του, τόσο το εφοπλιστικό κεφάλαιο γίνεται πιο επιθετικό σε βάρος των ναυτεργατών και συνολικά των εργαζομένων, εντείνοντας την άγρια εκμετάλλευση στα καράβια, αξιώνοντας ακόμα περισσότερα προκλητικά προνόμια, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές κλπ.

«Βασικό συμπέρασμα που βγαίνει, επισήμανε, είναι ότι όσο συνεχίζεται η πολιτική που συνδιαμορφώνουν και επιβάλλουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ» - συνεπικουρούμενοι από ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ. - «πολιτική που έχει κίνητρο την ανταγωνιστικότητα, το κέρδος, θα οξύνονται τα προβλήματα των εργαζομένων». Παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία, στο πλαίσιο της οποίας «οι θαλάσσιες μεταφορές, η ναυπηγική βιομηχανία μπορούν με ορισμένες προϋποθέσεις να μπουν κάτω από το λαϊκό κοινωνικό έλεγχο και να αξιοποιηθούν για τη λαϊκή ευημερία». Τόνισε ότι με βάση αυτήν την κατεύθυνση «το ΚΚΕ αναπτύσσει αυτό το χρονικό διάστημα τη δράση του», «συζητώντας, αλλά και οργανώνοντας απεργιακές και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής».

«Αυτό που χρειάζεται είναι να αναπτυχθεί αυτό που κρατάτε στα χέρια σας, η δύναμή σας. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, χρειάζεται, όμως, δουλειά, αποφασιστικότητα, αλλά και θυσίες. Το ΚΚΕ συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις, το φοιτητικό, σπουδαστικό κίνημα να βρεθεί στους ίδιους δρόμους του αγώνα μαζί με τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, γιατί εκεί πραγματικά θα κριθεί το δίκιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ