Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Οι κάλπες να βγάλουν μήνυμα ανατροπής

Στο Ηράκλειο Κρήτης μίλησε χτες ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Κάλεσμα στη νεολαία να αποδυναμώσει τα κόμματα της πλουτοκρατίας και να συσπειρωθεί γύρω από τις θέσεις και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ απηύθυνε από το Ηράκλειο Κρήτης ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ σε ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Ηρακλείου για την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ.

Ξεκινώντας την ομιλία, σημείωσε ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ γνωρίζουν πολύ καλά ότι στα ΤΕΙ φοιτούν τα παιδιά από τα πιο λαϊκά στρώματα και τα παιδιά της εργατικής τάξης και είναι αυτό το κομμάτι, που θα γευτεί πρώτο τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς πείνας που έχουν συμφωνήσει τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ, σημειώνοντας ότι τις ίδιες θέσεις έχει και το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του, την ίδια ακριβώς στρατηγική ακολουθεί μόνο που αντί για «μπλε» νομοσχέδιο θα προτιμούσε να ήταν «πράσινο».

Για τις εξελίξεις στο χώρο της Εκπαίδευσης τόνισε ότι στόχος του συστήματος είναι η Παιδεία να γίνει εμπόρευμα, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο μέχρι και το πανεπιστήμιο, με τη μεγάλη μάζα των νέων να περιορίζεται στην ψευτοκατάρτιση, γνωρίζοντας απλή γραφή, αριθμητική, ανάγνωση, συμμετέχοντας στο φαύλο κύκλο ανεργία - ψευτοδουλειά χωρίς δικαιώματα - ψευτοκατάρτιση. Για το χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι να συνδεθεί ακόμα περισσότερο με την αγορά, να φύγουν και τα τελευταία εμπόδια για την απρόσκοπτη χρησιμοποίηση του Πανεπιστημίου και της Ερευνας από τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις και τις Πολυεθνικές, να παράγουν δηλαδή έργο μόνο για την κερδοφορία και τίποτα άλλο, όπως σημείωσε. Γι' αυτό το λόγο, τόνισε, η νεολαία δεν έχει κανένα συμφέρον από αυτή την πολιτική και τα κόμματα που την πρεσβεύουν καλώντας τη να φύγει μαζικά από αυτά.


«Είναι μια καλή ευκαιρία στις 9 του Απρίλη στις σπουδαστικές και φοιτητικές εκλογές, οι φοιτητές και οι σπουδαστές ολόκληρης της χώρας, και εδώ στην Κρήτη, να στείλετε ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής, ψηφίζοντας και στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ. Για ισχυρό φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα που θα τους δείξει τα δόντια του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ