Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Παρέμβαση για τις φοιτητικές εστίες

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλη για τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των φοιτητικών εστιών

Την ανάγκη κάλυψης των στεγαστικών αναγκών όσων φοιτητών σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης, σε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωποι οι οικότροφοι φοιτητές στη Νέα Εστία του ΕΜΠ.

Οπως σημειώνεται στην Επίκαιρη Ερώτηση, «πριν περίπου 15 μέρες η Διοίκηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας αποφάσισε να εφαρμόσει προηγούμενή της απόφαση, που αφορούσε επιβολή ενοικίου στις εστίες και είχε προς το παρόν παρεμποδιστεί από τις κινητοποιήσεις των φοιτητών. Τότε μάλιστα η Κεντρική Διοίκηση έκλεισε και το εστιατόριο της εστίας».

«Την ίδια στιγμή - σημειώνει ο βουλευτής του ΚΚΕ - έρχονται στο προσκήνιο και άλλα προβλήματα που δεν αφορούν μόνο τη Νέα Φοιτητική Εστία του ΕΜΠ, αλλά το σύνολο των εστιών».

Οπως τονίζει ο Γ. Πρωτούλης, «τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρη η προσπάθεια να παραδοθούν σε εργολάβους η σίτιση, η συντήρηση, ο καθαρισμός, η φύλαξη των εστιών. Αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο ότι όσο ενισχύεται η επιχειρηματική δραστηριότητα σε πλευρές λειτουργίας των εστιών τόσο οξύνονται και τα γενικότερα προβλήματα ελλείψεων και όχι μόνο. Τα αποτελέσματα είναι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών, άθλιες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους, περιστολή του ασύλου κ.ά. Η κατάσταση για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη καθώς αναγκάζονται να βάζουν ολοένα και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οξύνονται οι ταξικοί φραγμοί και χτυπιέται τελικά το δικαίωμα στη μόρφωση».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Παιδείας «τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την εντελώς δωρεάν και χωρίς όρους κάλυψη των στεγαστικών αναγκών όσων φοιτητών διαμένουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, για την ανέγερση νέων εστιών, την επισκευή και ποιοτική αναβάθμιση των υπαρχουσών». Επιπλέον, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τον υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει «για την κάλυψη με μόνιμο εργατοτεχνικό προσωπικό των αναγκών λειτουργίας τους, για διαχείρισή τους από τα ιδρύματα και όχι από το ΕΙΝ καθώς και την κατάργηση κάθε ιδιωτικής δραστηριότητας στο χώρο στέγασης».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ καλεί τον υπουργό Παιδείας να απαντήσει αν «θα προχωρήσει στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών όπως 24ωρη παροχή θέρμανσης και ζεστού νερού, παροχή τριών γευμάτων, δωρεάν χρήση των επαγγελματικών πλυντηρίων, ανάπτυξη υποδομών για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες κλπ., με βάση τις σύγχρονες ανάγκες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούν το δικαίωμα στη στέγαση (2018-12-07 00:00:00.0)
Να επιλυθεί το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης (2015-10-28 00:00:00.0)
Απαξιώνεται η όποια φοιτητική μέριμνα έχει απομείνει (2012-07-12 00:00:00.0)
Να σταματήσει η κοροϊδία στους οικότροφους! (2008-04-08 00:00:00.0)
Οξύ το στεγαστικό πρόβλημα (2003-06-04 00:00:00.0)
Πληρώνουν και στέγη δεν έχουν (1999-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ