Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Να τους πάρετε παραμάζωμα

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Νομικής μίλησε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη

Γυρίζοντας την πλάτη στο μεγάλο παζάρι που έχει στηθεί στα τραπεζάκια ΔΑΠ και ΠΑΣΠ (διαλέχτε: σημειώσεις, συγγράμματα, εκδρομές - ό,τι πάρεις μια ψήφο), εκατοντάδες φοιτητές γεμίζουν καθίσματα, σκαλιά μέχρι και τους διαδρόμους έξω από το αμφιθέατρο της Νομικής, όπου μιλάει η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

«Είναι ντροπή σ' αυτό τον τόπο, τόσα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, να δίνουν οι φοιτητές την πρώτη θέση στη ΔΑΠ και στο πάρτι στη Μύκονο. Είναι ξεφτίλα. Είναι η δημοκρατία της πιστωτικής κάρτας, όταν στο ΑΠΘ η ΔΑΠ δίνει στα δικά της παιδιά εκπτώσεις στα εμπορικά μαγαζιά, να πιουν ποτό κ.ά. Οταν οι ίδιοι οι φοιτητές εκμεταλλεύονται τους φοιτητές για να τους κάνουν πελατεία, ή θα τους πάρετε παραμάζωμα ή θα είναι πάρα πολύ αργά. Ο ένας κάνει πάρτι εδώ, ο άλλος εκεί, ο τρίτος παραπέρα, δήθεν "ακτιβίστικα". Δε γίνονται φοιτητικές εκλογές με "ακτιβισμούς" στο Σύνταγμα και ό,τι άλλο είναι καλό βύσμα για να παίξεις στην τηλεόραση», λέει μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΚΚΕ. Και προτρέπει τους φοιτητές «να σκέφτεστε ελεύθερα, να παράγετε ελεύθερα και να εισπράττετε ελεύθερα αυτό που παράγετε. Γιατί η απάντηση στη βαρβαρότητα της καθημερινότητάς μας δεν μπορεί να είναι διαχειριστικής υφής, παρά μόνο για τους δεσμοφύλακες, τα τσιράκια του συστήματος. Σε αυτό το σύστημα εντός ΕΕ και ΝΑΤΟ γίνονται συγχωνεύσεις εταιρειών, συγχώνευση ιδεολογιών εμείς αρνούμαστε να κάνουμε. Πώς να πας με εκείνους που λένε ότι υπάρχει και καλό ΝΑΤΟ, και καλή ΕΕ, και συναινετικός βιασμός και ολίγον έγκυος;».


Αναφερόμενη στις εξελίξεις στα Βαλκάνια και πρώτα απ' όλα στη χτεσινή δήλωση του Μπους («τα Σκόπια πρέπει να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και το ζήτημα του ονόματος πρέπει να λυθεί και θα λυθεί»), σημείωσε: «Αυτό σημαίνει εδώ και τώρα. Η δήλωση είναι παρόμοια με εκείνη "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας". Είναι στρατιωτική δήλωση, που υπερασπίζεται "πάτριο" έδαφος: Τα 2/3 της μεγάλης βάσης στο Κόσσοβο και το 1/3 στο έδαφος των Σκοπίων. Ο κίνδυνος για περαιτέρω τεμαχισμό στα Βαλκάνια είναι παραπάνω από ορατός. Και δεν πρόκειται να το σταματήσουν "φίλοι και σύμμαχοι", όπως δε σταμάτησαν τον "Αττίλα 1 και 2"».

Και συνεχίζει: «Μιλούν για βέτο, τι σόι βέτο είναι αυτό; Πρέπει να χτυπήσεις αυτή την πολιτική στη ρίζα της. Αυτοί που καμώνονται ότι η ΕΕ είναι η ελπίδα και το αντίπαλο δέος, ξέρουν πολύ καλά ότι πρόκειται για ωμό ανταγωνισμό ιμπεριαλιστικών δυνάμεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ