Πέμπτη 3 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εκδήλωση στη μνήμη των 6 νεκρών εργατών της «Σωληνουργίας Κορίνθου» διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ, καθώς συμπληρώνονται 5 χρόνια από το «ατύχημα» που τους οδήγησε στο θάνατο με ευθύνη της μεγαλοεργοδοσίας και της κυβερνητικής πολιτικής. Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Παρασκευή, 4 Απρίλη, στις 6 μ.μ. μπροστά στη «Σωληνουργία Κορίνθου», ενώ στις 6.30 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στα Περιβολάκια.

ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΝΕΩΡΙΟΥ: Δεύτερο εργατικό «ατύχημα» σε διάστημα ενός μήνα έγινε χτες στο ναυπηγείο Νεωρίου της Σύρου. Ο 41χρονος εργάτης Γιώργος Κονδυλένιος στην προσπάθειά του να συνδέσει την άγκυρα του επισκευαζόμενου πλοίου «CLIPPER POSH» με σημαία Νορβηγίας στη δεξαμενή Νο 1 του ναυπηγείου, έπεσε στο στριφτάρι της άγκυρας και του τσάκισε το δεξί του πόδι. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου και νοσηλεύεται.

ΗΛΕΙΑ: Με τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το σωματείο να αγγίζει το 80% και ειδικά στην πόλη του Πύργου όπου χτες δεν έπεσε σφυριά (καθολική συμμετοχή), απάντησαν οι οικοδόμοι της Ηλείας στην πρόσφατη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε σε βάρος του προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Γ. Ηλιόπουλου. Παρά τη βροχή πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση και πορεία.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟ: Σε επίσχεση έχουν προχωρήσει εργαζόμενες στο ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας «LINK UP INTEGRATED SERVICE ΑΕ», στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, που κρατά απλήρωτο το προσωπικό εδώ και δύο μήνες. Πριν 1,5 μήνα μια εργαζόμενη απολύθηκε, αφού ζήτησε να δει τη σύμβασή της. Τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου όσο και το σωματείο των εργαζομένων (πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ) στηρίζουν την αυθαιρεσία των εργολάβων.

ΔΕΗ: Συγκέντρωση πραγματοποιεί σήμερα, στις 9 το πρωί, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έξω από το ξενοδοχείο «Κινγκ Τζορτζ» στο Σύνταγμα, όπου και θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΔΕΗ για τη συνεργασία της με τη «Χαλυβουργική» για κοινή ηλεκτροπαραγωγική μονάδα στις εγκαταστάσεις της στην Ελευσίνα.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, και η διοίκηση της Τράπεζας μπήκε στο χορό των ποινικοποιήσεων των αγώνων ζητώντας με προσφυγή της να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Από προχτές, ναυτεργάτες του πληρώματος του ακτοπλοϊκού πλοίου SARDINIA - VERA που θα δρομολογηθεί στη γραμμή Ικαρίας, Σάμου, της εταιρίας Καλλίστη, ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και τα ένσημά τους. Συντονιστής του αγώνα τους είναι τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Ο εφοπλιστής Σπανός δεν έχει καταβάλει τους μισθούς Φλεβάρη - Μάρτη, υπερωρίες και έξτρα, ενώ τον Φλεβάρη οι ναυτεργάτες δούλευαν σε καθεστώς «μαύρης εργασίας»! Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ναυτεργάτες του ταχύπλοου «ΚΟΡΣΙΚΑ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙΙ» της ίδιας εταιρείας, που έχει δρομολογηθεί σε αυτή τη γραμμή από πέρσι.

«ΑΤΤΙΚΟΝ»: Με επίσχεση εργασίας (οι ειδικευόμενοι) και στάση εργασίας (οι ειδικευμένοι) συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» διεκδικώντας την άμεση καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών.

ΟΤΕ: Σε συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα έξω από τα γραφεία της ΟΜΕ ΟΤΕ στη Σταδίου και πορεία στο υπουργείο Οικονομίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι. Από τη Δευτέρα 7 Απρίλη προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

ΕΛΒΟ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια έξω από τη Βουλή θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη. Διεκδικούν να διασφαλιστεί η λειτουργία της επιχείρησης, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.

«ΤΡΙΚΟΛΑΝ»: Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Βέροιας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι απολυμένοι της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ» του Λαναρά, κατά τη συζήτηση της αίτησης αναστολής που άσκησε η εργοδοσία στην πρωτόδικη απόφαση, με την οποία το δικαστήριο είχε κρίνει παράνομο το κλείσιμο του εργοστασίου, καταχρηστικές τις απολύσεις των εργαζομένων και επιδίκαζε ως άμεσα εκτελεστή την καταβολή αποζημιώσεων. Οι εκπρόσωποι του Λαναρά πήραν προθεσμία να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι αύριο. Η απόφαση αναμένεται την επόμενη βδομάδα.

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ: Με παύση εργασιών σήμερα στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στις δεξαμενές Βασιλειάδη στη Δραπετσώνα και πορεία στο νέο κτίριο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης συνεχίζουν τον αγώνα τους για την Κοινωνική Ασφάλιση.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ: Μέχρι τις 9 Απρίλη συνεχίζονται οι εκλογές στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Φαρμάκου Αθήνας στα γραφεία του Συνδικάτου (Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όροφος, γραφείο Β') και σε τόπους δουλειάς.

ΟΛΠ ΑΕ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά, έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ ΑΕ, την ώρα που στο Ναυτικό Εφετείο Πειραιά θα γίνεται η εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε ο ΟΛΠ ΑΕ, απαιτώντας να «εξαφανιστεί» η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που απέρριψε την αίτησή του να χαρακτηριστούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων παράνομες και καταχρηστικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ