Παρασκευή 4 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Φόρο τιμής στους 6 εργάτες της «Σωληνουργίας Κορίνθου», πέντε χρόνια μετά το εργοδοτικό έγκλημα, αποτίει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ, σήμερα στις 6 μ.μ. έξω από το εργοστάσιο και στις 6.30 μ.μ. στα Περιβολάκια.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Σε νέα 24ωρη απεργία και πορεία στα δικαστήρια (10 π.μ.) προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδας. Εκείνη την ώρα θα εκδικαστεί η προσφυγή της διοίκησης της Τράπεζας για να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Την προσπάθεια των τραπεζιτών να τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

ΟΤΕ: Νέα συγκέντρωση έκαναν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ στο υπουργείο Οικονομίας όπου έγινε συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου. Από την επόμενη Δευτέρα ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

ΕΛΤΑ: Προσφυγή κατέθεσε χτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Ομοσπονδία Εργαζομένων, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη η υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου για τις ΔΕΚΟ και στα ΕΛΤΑ.

ΘΡΙΑΣΙΟ: Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι ειδικευόμενοι γιατροί του Θριάσιου Νοσοκομείου από τις 7 Απρίλη, με κύριο αίτημα την πληρωμή εφημεριών των τελευταίων πέντε μηνών. Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των γιατρών εκφράζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ.

ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ: Μαζική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά έκαναν χτες οι εργαζόμενοι της ΟΛΠ ΑΕ. Την ίδια στιγμή στο Ναυτικό Εφετείο εκδικαζόταν η έφεση που κατέθεσε ο ΟΛΠ ΑΕ, απαιτώντας να «εξαφανιστεί» η αθωωτική πρωτόδικη απόφαση.

ΣΠΡΙΝΤΕΡ: Στην τρομοκρατία καταφεύγει η «ΣΠΡΙΝΤΕΡ», για να «χτυπήσει» τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, που μαζί με το ταξικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ακύρωσαν πρόσφατα την απόλυση εργαζόμενης (σε υποκατάστημα στο Γιόφυρο Ηρακλείου), που είχε γίνει μετά την απεργία της 12ης Δεκέμβρη. Η εργοδοσία αρνήθηκε πάλι την επαναπρόσληψη της υπαλλήλου, ενώ σε προχτεσινή κινητοποίηση του σωματείου απείλησε συνδικαλιστές με μηνύσεις.

ΤΡΑΜ ΑΕ: Σήμερα συνεδριάζουν τα διοικητικά συμβούλια των δύο σωματείων του κλάδου, με σκοπό να κηρύξουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη βδομάδα, με αίτημα να ανακληθεί η απόφαση κυβέρνησης και διοίκησης της «Τραμ ΑΕ» να απολυθούν δύο εργαζόμενοι στο τραμ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ: Καθημερινά μέχρι και τις 9 Απρίλη θα μπορούν να ψηφίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Οι εκλογές διεξάγονται στα γραφεία του συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια) από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Παράλληλα κάλπη στήνεται σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας και σε περιοχές όπου ζουν και δουλεύουν εργαζόμενοι του κλάδου. Σήμερα η κάλπη θα στηθεί στο ξενοδοχείο «Χίλτον», όπου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίζουν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ: Στον «αέρα» βρίσκονται οι 60 εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας - Στέγασης που υπάγεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς εδώ και τρεις μήνες παραμένουν απλήρωτοι. Αν και εδώ και ένα χρόνο οι αρμόδιοι του ΥΠΕΧΩΔΕ συνέστησαν στους εργαζόμενους να κάνουν αιτήσεις μετάταξης σε υπηρεσίες του υπουργείου, μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία απάντηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλατιά εξόρμηση με περιοδείες (2014-11-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-09-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-10-31 00:00:00.0)
Οι αποδέκτες της εγκυκλίου (2006-02-16 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας (2002-03-20 00:00:00.0)
ΕΛΤΑ - ΟΛΠ στη μαύρη λίστα (2002-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ