Παρασκευή 4 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τέτοια είναι η δημοκρατία τους

Παπαγεωργίου Βασίλης

Πήγαν να ζητήσουν τα λεφτά τους κι ο εργοδότης τούς είπε να περάσουν να πάρουν τις απολύσεις τους! Ο λόγος για τρεις από τις εργαζόμενες στην εταιρεία «LINK UP INTEGRATED SERVICE ΑΕ» (όπου έχει ανατεθεί η καθαριότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο), που τις τελευταίες μέρες είχαν προχωρήσει σ' επίσχεση εργασίας! Πριν από 1,5 μήνα, μια ακόμα εργαζόμενη απολύθηκε, αφού ζήτησε να δει τη σύμβαση που είχε υπογράψει.

Από τότε που οι εργολάβοι εισέβαλαν στο νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν εργασιακό Μεσαίωνα. Οπως ακούστηκε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Επιτροπή Αγώνα Υγείας της Γραμματείας Αχαΐας του ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι στα εργολαβικά συνεργεία μπορεί να δουλεύουν για 8 ώρες αλλά να πληρώνονται για 4. Μπορεί να τους δίνουν 20 αντί για 36 ευρώ μεροκάματο που προβλέπει η κλαδική τους σύμβαση, να μην παίρνουν ούτε καν οικογενειακά επιδόματα, νυχτερινά, αργίες κτλ.

Αυτή είναι η «δημοκρατία» που υπάρχει στους τόπους δουλειάς, για την οποία περηφανεύονται πότε οι μπλε πότε οι πράσινες κυβερνήσεις και πάντα οι ενώσεις των εργοδοτών. Φανταστείτε τι θα γίνει αν απελευθερωθούν εντελώς οι απολύσεις όπως ζητούν οι βιομήχανοι, κάτι στο οποίο συμφωνεί ουσιαστικά και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Στο πλαίσιο με το οποίο πήγε στις διαπραγματεύσεις για την ΕΓΣΣΕ - που μετατράπηκε - ξανά σε θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων - ζητούσε απλά να υπάρχει ...σπουδαίος λόγος για να γίνεται μια απόλυση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ