Τρίτη 8 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μη χάσει ευκαιρία για αντικομμουνισμό

Σε αντικομμουνισμό - και μάλιστα «παλαιάς κοπής» - επιδόθηκε η χτεσινή «Ελευθεροτυπία» με αφορμή την τροπολογία σε νόμο του υπουργείου Πολιτισμού, που θέτει ως όργανα διοίκησης των δύο κρατικών μουσείων σύγχρονης τέχνης της χώρας τα ΔΣ και όχι τους διευθυντές τους. Η εφημερίδα «διαπίστωσε» ότι «ΝΔ και ΚΚΕ (που μαζί με το ΛΑΟΣ είναι τα μοναδικά κόμματα της αντιπολίτευσης που ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας) επιθυμούν τον έλεγχο της τέχνης, σαν άλλοι "πατερούληδες"»!

Σε ό,τι αφορά στο ΚΚΕ, η υπερψήφιση της τροπολογίας εκ μέρους του «πατά» σε εντελώς διαφορετική βάση και από την κυβέρνηση και από το ΛΑ.Ο.Σ. και από τα «αγαπημένα» πολιτικά «παιδιά» της «Ε». Βασίζεται στη λογική ότι οι διευθυντές των μουσείων πρέπει να συλλειτουργούν με τα ΔΣ και να μην είναι απόλυτοι «μονάρχες» (σ.σ. άποψη που είναι φανερό ότι για την «Ε» αγγίζει τα όρια του ...«ολοκληρωτισμού»!).

Ωστόσο, είναι ανεπαρκής (και αποτελεί ζητούμενο για το κίνημα των καλλιτεχνών) διότι, σύμφωνα με το ΚΚΕ, τα ΔΣ πρέπει να αποτελούνται από εκπροσώπους φορέων, να ορίζονται από τους φορείς τους και όχι από τον εκάστοτε υπουργό, ενώ ο διευθυντής θα πρέπει να διορίζεται μετά από προκήρυξη της θέσης και όχι «ντε φάκτο» από τον εκάστοτε υπουργό.

Απέναντι, λοιπόν, στους φαντασιακούς «πατερούληδες» - «μονάρχες», το ΚΚΕ αντιπαραθέτει τον πλήρη κοινωνικό έλεγχο όλων των πολιτιστικών φορέων, πρόταση που σαφώς ξεπερνά και αυτή τη δειλή τροπολογία και κοιτά πολύ μακριά. Εκεί που δεν μπορούν να κοιτάξουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ. Εκεί που ούτε θέλει ούτε μπορεί να κοιτάξει η «Ε»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ