Τρίτη 8 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ ΚΑΙ... ΓΡΑΦΕΙΣ

ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΒΕΤΟ: «Καταλύτης για την ελληνική επιτυχία με την οποία συνοδεύτηκε το τολμηρό εγχείρημα της άσκησης βέτο για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, από την Ελλάδα ήταν ο υπόγειος ενεργειακός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας και Ευρώπης» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΝΔΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ: «Πρόκειται για τον ρόλο και την επιρροή που ασκεί στους Ευρωπαίους του ΝΑΤΟ η Ρωσία και δεύτερον, η πολιτικοστρατιωτική σύγκλιση της Γαλλίας και της Γερμανίας, η οποία, ως ενιαία δύναμη πλέον, δείχνει να φιλοδοξεί να αποσπάσει το μονοπώλιο της νατοϊκής ηγεσίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες» (ο Στ. Ευσταθιάδης στο ΒΗΜΑ).

ΘΕΛΕΙ Η ΧΗΡΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ... «Είναι συνεπώς προβληματικό να αποκαλούμε ελαφρά τη καρδιά το Κόσσοβο "προτεκτοράτο". Αντιθέτως, αν δε θέλουμε να καταντήσει "προτεκτοράτο" ίσως θα πρέπει να ελπίζουμε να ενωθεί στο μέλλον με την Αλβανία (...) έχω τη γνώμη, λοιπόν, ότι ειδικά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, η Αριστερά χρειάζεται να το σκέφτεται δύο φορές πριν καταφύγει στον ξύλινο λόγο» (η Ιουλία Σκουνάκη, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ στην ΑΥΓΗ).

ΚΑΗΜΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ: «Οι ΗΠΑ είναι μεγάλη και δυνατή χώρα (...) δεν μπορούμε να ζούμε με την καχυποψία ότι πίσω από κάθε δυστυχία μας υπάρχει ο "αμερικανικός δάχτυλος" (...) δεν μπορούμε (...) να συγκεντρωνόμαστε έξω από την αμερικανική πρεσβεία και να εξαπολύουμε ανώφελες κατάρες και εξορκισμούς» (ο Α. Καρκαγιάννης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ