Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Απαίτηση για την αναβάθμισή της

Ετοιμοι για κινητοποιήσεις οι μηχανικοί ναυτεργάτες που φοιτούν στο ΚΕΣΕΝ

Στο «πόδι» βρίσκονται οι ναυτεργάτες μηχανικοί που φοιτούν στο Κέντρο Επανεκπαίδευσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) οι οποίοι διεκδικούν την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης.

Οι μηχανικοί παίρνοντας χτες μέρος μαζικά στη γενική συνέλευση της Συντονιστικής τους Επιτροπής στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γιώργος Τούσσας και ο β' γραμματέας Αντώνης Παύλου, αποφάσισαν να βγουν στο δρόμο του αγώνα ενάντια στην αντιναυτεργατική κυβερνητική πολιτική, της οποίας η μία πλευρά είναι η συνεχής υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και η ένταση της στρατικοποίησης των σχολών. Τα αγωνιστικά βήματα των μηχανικών θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των συναντήσεων που ζήτησαν χτες με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσή.

Συγκεκριμένα διεκδικούν: Την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των μηχανικών με την τροποποίηση της διδακτέας ύλης, προκειμένου να καλύψει τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, ώστε να γίνει πιο χρήσιμη και πιο αποδοτική στην άσκηση του επαγγέλματος στα πλοία. Να αυξηθούν οι ώρες των εργαστηριακών μαθημάτων και να πραγματοποιηθούν τεχνικά σεμινάρια. Να αυξηθεί το επίδομα του κύκλου σπουδών στο 80% του μισθού και να εγκριθεί η δωρεάν διαμονή των μετεκπαιδευομένων στο ΚΕΣΕΝ στην Εστία Ναυτικών. Να αναγνωριστεί η ισοτιμία των διπλωμάτων με τα αντίστοιχα της στεριάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ